Skocz do zawartości

Długi czas ładowania bloga [WordPress]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kolega założył mi bloga, na którym piszę własne artykuły. Ostatnio postanowiłam się trochę zainteresować tematem jego optymalizacji. Zaczęłam od szybkości ładowania się i trochę mnie zastanawia, dlaczego blog ładuje się tak długo? Podaję jego adres, być może coś poradzicie: https://www.rozmowa-kwalifikacyjna.edu.pl/

Oraz rzut ekranu pingdoma:

2mmgvfc.png

Ponad 9 sekund jak na prosty blog to mnóstwo czasu. Co może być przyczyną? Czekam na sugestie :)

Masz oryginalny szablon? Z tego co widzialem to kosztuje $75. Moze znajomy sciagnal z netu i sa jakies dziadostwa w nim poukrywane.

Mnie za pierwszym razem tak jak mowie sie w 1 sekunde zaladowal - przegladarka FF.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

<!-- This Quick Cache file was built for (  www.rozmowa-kwalifikacyjna.edu.pl/ ) in 8.20896 seconds, on Feb 13th, 2012 at 8:20 pm UTC. -->

Coś jest w kodzie szablonu sprawdź stopkę czy nie jest coś w niej poukrywanego...

Sprawdź czy nie ma jakiś dziwnych treści ewentualnie ładowania plików zdalnych z 3-go serwera

No chyba, że dodałaś tyle pluginów, że generuje się 8 sekund.

Ładowanie z cache będzie szybsze, bo zazwyczaj nie wykonują się już skrypty pluginów/szablonu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie naciągane, akurat łącze było mocno obciążone smile.gif
Prędkość ładowania to nie tylko szybkość łącza domowego - to także szybkość komputera, szybkość odpowiedzi serwera [i jego konfiguracja], ilość równoległych połączeń, etc, etc...

Webmastering, kodowanie & programowanie

Więcej informacji na moim profilu

Zapraszam na PW

U mnie ładuje się niemiłosiernie długo, zwłaszcza, gdy chcę przejść na jakąś podstronę. Tak, jak ktoś wyżej napisał, sprawdź, czy szablon nie ma jakiegoś "syfu", na przykład w footer.php albo sidebar.php - może to dlatego.

Na jakim serwerze to trzymasz?

https://8razy5.pl - to jest kolejny blog dla freelancerów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności