Skocz do zawartości

indeksowanie stron/linków

Arkaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Obojętnie czy linki zewnętrzne czy wewnętrzne G łapie wszystkie linki, natomiast nie zawsze za nimi podążą, a tym bardziej nie zawsze indeksuje strone docelową(z linka). Po prostu raz idzie za jednym linkiem, a raz za drugim, a który wybierze to już są sekrety algorytmu. :D

Zastanawiam się czy G indeksując stronę zawsze indeksuje znajdujące się na niej linki, czasami mam wrażenie że nygus łyka treść, a linkami potrafi zgardzić.

Ja mam wręcz odwrotne zdanie, bo ciekawe zdarzenia zaobserwowałem ostatnio. Linkując pewien temat na innym forum po 1 minucie Gość (IP Google Corp. ) czytało ten sam temat.

Może to normalne, może nie...

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Z tego co mi wiadomo Google podąża, w przypadku umieszczenia 6 linków, za 2-3 linkami, które są wcześniej umieszczone.

Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Ja z kolei lece automatem, kilka tysiecy linków dodanych, nie indeksuje ich tylko sprawdzam wyryfkowo z listy po kilku dniach, co się okazuję większość jest w indeksie, ale Majestic pokazuje mi zaledwie kilka BL (po miesiącu). O co chodzi ? Wszyscy polecają majestica a w rzeczywistości wyniki są o kant d...

Czy problem jest w tym co napisał Arkaszka ? Google nie widzi linków w moich wpisach, w związku z czym powinienem popracować nad indeksacją ?

Sklep medyczny - zapraszam w razie potrzeby ;)

Z tego co mi wiadomo Google podąża, w przypadku umieszczenia 6 linków, za 2-3 linkami, które są wcześniej umieszczone.
A skąd ta magiczna wiedza? ;>

Obserwowałem dodając po kilka linków do artykułów na świeżej domenie. Na frazach ważniejszych (umieszczone były wcześniej) strona szybciej podskoczyła niż na tych linkowanych w dalszej części artykułu, więc chyba jednak coś w tym jest...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności