Skocz do zawartości

SeoHarvester, wielowątkowa wyszukiwarka linków

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

Aplikacja dostała parę nowych poprawek:

1. Zmiana układy zakładek, nie znalezione i błędy w oddzielnych zakładkach, tylko adresy prze przedrostów INF/ERR.

2. Możliwość łatwego ponownego przeszukiwania nie znalezionych i błędów (przycisk: Przenieś na wejście/menu Edycja). O ile w nie znalezionych są małe szanse na znalezienie czegokolwiek (zdarzają się pojedyncze sztuki), o tyle w błędach można znaleźć całkiem sporo przy ponownych przebiegach.

3. Zrzut danych do pliku przy zamknięciu aplikacji, automatyczny odczyt podczas uruchamiania. Umożliwia to przerwanie pracy aplikacji w dowolnym momencie bez utraty danych i ich odtworzenie po ponownym uruchomieniu.

4. Możliwość restartowania aplikacji bez utraty danych (menu Akcja).

5. Rozszerzenie maksymalnej liczby połączeń do 250.

Uwaga: Aby wszystko działało poprawnie aplikacja musi mieć uprawnienia do zapisu w folderze, w którym jest umieszczona. Warto przetestować, wkleić dowolne dane, zamknąć i uruchomić ponownie. Dane powinny być zachowane.

C.png

C.png

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kolejne zmiany w aplikacji:

1. Sprawdzanie wpisu przez API, jeśli API nie zadziała sprawdzanie przez wyszukiwarkę. W większości SK API działa dzięki czemu da się "przetrzepać" ponad 1000 katalogów w niecałą minutę.

2. Poprawiona obsługa "zwrotów z bufora", wyeliminowane duplikaty, wszystkie "zwroty" wpadają do błędów

Na razie tyle, kolejnym krokiem będzie rozszerzenie aplikacji o funkcjonalność sugerowaną przez zakręconego

@zakręcony - właśnie o tym napisałem

C.png

C.png

Kolejna poprawka w programie, jeszcze nie ta o której mówił zakręcony, ale równierz ważna i przydatna. Poprawiona została obsługa przekierowań między www i bez www dla API. U mnie tym sposobem: wyciąga więcej informacji przez API => mniej połączeń z wyszukiwarką => zdecydowanie mniejszy transfer danych => pracuje szybciej, oszczędza łącze.

Oczywiście program z coraz to nowszymi poprawkami do pobrania pod tym samym adresem (pierwszy post)

C.png

C.png

Soft działa szybko i znajduje więcej wpisów niż soft Miona - fajnie :) jet jednak małe ale, znajduje również wpisy które jeszcze nie są opublikowane, czy mógłbyś dodać jakąś filtrację tego? Trochę głupio indeksować jeszcze nie istniejące wpisy ;)

Niezły soft. Tego szukałem, aplikacja rewelacyjna ;) Wielkie dzięki :)

Jedno małe pytanko, czemu łączy się z Twoim serwerem 155.mix.lo... podczas uruchomienia?

Taki mały monitoring?

@golum - To nie monitoring. Jak pewnie zauważyłeś na belce tytułowej jest słówko "beta". Któregoś dnia wyjdzie aplikacja bez "beta", będzie kilkudniowy "trial", potem jakieś symboliczne parę złotych dla autora żeby działało, tym samym beta przestanie działać. Z serwerem łączy się po to by zapytać czy ma się uruchomić czy wyświetlić info o konieczności pobrania nowej wersji, ale to jeszcze trochę. Póki co korzystaj(cie) do woli, jeszcze sporo do zrobienia.

C.png

C.png

Pewnie niektórym się to nie spodoba, ale wersja beta została właśnie wyłączona. Pod tym samym adresem do pobrania wersja trial, potem jak wspominałem symboliczne kilka złotych. Póki co oddaję soft za całe 10 PLN-ów z VAT czyli 8 z groszami netto, nie znaczy to że w przyszłości się nie zmieni, kiedy wyjdą kolejne wersje. Oczywiście licencja kupiona teraz uprawnia do używania nowych wersji bez dopłaty różnicy w cenie, znaczy się aktualizacje bezpłatne w ramach wcześniej kupionej licencji.

Te kilka złotych to tak żeby mi się chociaż za kawę zużytą przy projekcie zwróciło, nie mówiąc o niedospanych nocach.

C.png

C.png

Hm, nie pomyślałem o zakupie przed wygaśnięciem triala.

Póki co program podziała 7 dni potem wyrzuci stronę z informacją, że trial wygasł i likiem do strony zakupu. W praktyce kupujesz kod (jak do katalogów) i wpisujesz w odpowiednie pole, potem restart aplikacji i tyle.

C.png

C.png

jest jeszcze jedna rzecz,która trochę denerwuje. skończył praktycznie sprawdzanie, bo zostały mu na przykład 2 połączenia i tak sobie wisi, ja mu robię stop, niby trwa zatrzymywanie... ale nie chce mi się czekać kolejnych kilka minut aż się zatrzyma i muszę restartować soft... nie dało by się zrobić, że jak robię stop to jest stop a nie trwa zatrzymywanie?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

@SilverT - Taka była koncepcja i po to jest własnie restart. Na końcu zwykle "wiszą" problemowe katalogi tj. takie które podtrzymują połączenie i przesyłają dane z prędkością bliską zeru. Przycisk STOP wstrzymuje nawiązywanie nowych połączeń, ale nie zrywa już nawiązanych, czeka na ich zakończenie. Jeśli znajdą się "problemowe" na ratunek przychodzi restart. Rozwiązanie może się podobać lub nie, od strony technicznej (głównie chodzi o bezpieczeństwo danych), takie rozwiązanie jest o wiele lepsze dlatego je zastosowałem.

C.png

C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności