Skocz do zawartości

Skrypt i baza na różnych hostingach

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Sfrajerowałem się z pewnym hostingiem i nie zauważyłem, że w tej cenie nie ma żadnej bazy mysql - zaskoczenie było tym większe gdy w tej cenie inne firmy dają kilka baz. Dlatego zastanawiam się jak to zrobić, by WordPress był na tym hostingu a baza danych do niego na innym?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Podobny problem mam na moim hostingu w ovh (jedna baza). Jeśli to miałby być mały blog to może warto zastosować WordPressa na sqlite - był gdziś na PiO instruktaż jak to się robi.

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Postawiłem tam tylko precla na razie na sqlite ale wiem, że można tak zrobić, że baza będzie na innym hostingu, tylko właśnie nie wiedziałem że to będzie taki problem na współdzielonym. Co to za firma? ODT.pl

No fakt widzę teraz, najtańszy hosting za ponad 30 zł brutto ale ani jednej bazy mysql, jakoś tego nie zauważyłem kupując :/

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

Poczytaj podobny temat, który ja kiedyś założyłem:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...=87517&st=0

w końcu nie stosowałem tego wariantu tylko poprzestałem na skryptach bazujących na sqlite

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Dzięki Toomek za linka ale nadal nie wiem jak to technicznie zrobić, żeby chociaż przetestować? Czy ktoś zna metodę na to by z bazy sqlite do WP zrobić mysql (taka konwersja) bo inaczej będę musiał trochę wpisów przenosić ręcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności