Skocz do zawartości

2 kody, wspólne statystyki

Kather

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na forum, wiec mam nadzieję, że się nie powtarzam.

Mam taki oto problem

posiadam domenę strona.pl oraz jej subdomenę moja.strona.pl

do strona.pl jak i do moja.strona.pl mam podpięte 2 różne kody analytics (UA-XXXXXXX - 1 oraz UA-XXXXXXX - 2). obie strony są podpięte do jednego konta adwords.

chcę prowadzić kampanię głownie na moja.strona.pl ale czesciowo też na wybrane podstrony ze strona.pl. zależy mi na tym by mieć wyniki z kampanii w całości w jednym miejscu (momo tego ze mam 2 LP z dwoma kodami). Czy to możliwe?

majac 2 kody analytics bede widzieć ruch na obu tych stronach odzielnie (owiedziny, UU etc), zależy mi jednak na statystykach łacznych które obejmowałyby cały ruch z kampanii ( czyli całą zawartość moja,strona.pl oraz wybrane podstrony ze strona.pl (czyli wszytstkie LP kampanii). Zwłaszcza jesli chodzi o Unikalnych, czas na stronie i podobne statystyki, których nie powinno sie moim zdaniem do siebie dodawać (chcąc mieć sumę satystyk obu kont). czu jest możliwość zliczania tych stastystyk łącznie? może to kwestia ustawien w profilach? czy wymaga to jakichś zmian w kodzie GA?

w obu profilach mam zaznaczone śledzenie pojedyńczej domeny.

może to kwestia ustawien w profilach? czy wymaga to jakichś zmian w kodzie GA? czy moze jeszcze czegoś innego?

z góry bardzo dziękuję za pomoc

Kather

Możesz podłączyć 3 kod dla całej strony:)

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 tygodnie później...

Witam, i pozdrawiam wszystkich, tym bardziej że odzywam się po raz drugi chyba w mojej kadencji tutaj.

Pozwolę podpiąć się pod temat bo problem pokrewny:

mam domenę domena.pl i wpadłęm na pomysł żeby podpiąć bloga ma wordpressie pod tą domenę...choć ogólnie strona główna jest oparta na statycznym html

zrobiłem katalog domena.pl/blog i tam wrzuciłem całą zawartość bloga

po zainstalowaniu wtyczki do WP All in one SEO zauważyłem, że można w parametrach ustawić kod do Analitics co też uczyniłem.

nastepnego dnia okazało się, że pomimo obecności skryptów śledzących w kodzie strony pod domena.pl Analitics podaje dane tylko i wyłącznie z domena.pl/blog

Czy muszę uzyskać z Analiticsa drugi klucz tak jak kolega wyżej? czy da się to jakoś rozwiązać inaczej?

Z góry dzięki i Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności