Skocz do zawartości

Hosting na OVH

nowy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W specyfikacji przedmiotowego konta jest dziwny podpunkt:

Maksymalna liczba równoczesnych połączeń do bazy 3

Dowiadywał się ktoś jak oni to interpretują?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wątp tak. Pare minut temu nie działały. Teraz faktycznie działają. Czyli nie można być chyba pewnym ich usług :)

OVH z całą pewnością jest poważną i stabilną, do tego dużą firmą hostingową. A to, że przez parę minut nie działały o niczym nie świadczy... Może problem leżał po stronie Twojego łącza itd. itp..

Pozdrawiam

Dzisiaj OVH to

5 Datacenter w Paryżu o łącznej powierzchni 3500 metrów kwadratowych

ponad 210 000 zarejestrowanych domen

500 000 obsługiwanych domen, w tym 150 000 na serwerach wirtualnych

Łącza o całkowitej przepustowości 12Gbps z czego wykorzystywane jest 5,5Gbps

ponad 4 500 serwerów dedykowanych

4 000 000 maili dziennie

40TB danych (40 000GB) umieszczonych na serwerach wirtualnych

https://www.ovh.com/pl/ovh/index.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wątp tak. Pare minut temu nie działały. Teraz faktycznie działają. Czyli nie można być chyba pewnym ich usług :)

OVH z całą pewnością jest poważną i stabilną, do tego dużą firmą hostingową. A to, że przez parę minut nie działały o niczym nie świadczy... Może problem leżał po stronie Twojego łącza itd. itp..

Pozdrawiam

Dzisiaj OVH to

5 Datacenter w Paryżu o łącznej powierzchni 3500 metrów kwadratowych

ponad 210 000 zarejestrowanych domen

500 000 obsługiwanych domen, w tym 150 000 na serwerach wirtualnych

Łącza o całkowitej przepustowości 12Gbps z czego wykorzystywane jest 5,5Gbps

ponad 4 500 serwerów dedykowanych

4 000 000 maili dziennie

40TB danych (40 000GB) umieszczonych na serwerach wirtualnych

https://www.ovh.com/pl/ovh/index.html

No to faktycznie nic dziwnego ze im sie cos co chwile moze spieprzyc :)

No to faktycznie nic dziwnego ze im sie cos co chwile moze spieprzyc :)
Widzę, że jesteś jakiś "nietutejszy"....

I jeszcze jedno, mianowicie racz nie cytować czyjejś wypowiedzi w całości bez wyraźnej potrzeby gdyż:

1) osoba zainteresowana może bez problemu przeczytać ja parę wierszy wyżej

2) użytkownicy tego forum z pewnością chcieli by jeszcze się tutaj "spotykać". Wiec oszczędzaj bazę danych !

Widzę, że jesteś jakiś "nietutejszy"

Mion

dostałem reklamę od ovh.pl usługi 1000Gp.

Wszedłem na ich stronę, poczytałem i zarejestrowałem się. Na koniec miałem do odhaczenia dwa pola w których akceptowałem dwa regulaminy. Drugiego nie udało mi się ściągnąć więc nie bardzo wiedziałem co mam zaakceptować. Na dole opis żeby sie w razie czego skontaktować. Link 'kontakt' nie działał. Probowałem także przez proxy. Wszystkie inne linki działały tylko nie to. Od razu sobie pomyślałem ze to jacyś naciągacze jakich w Polsce wielu. Dodatkowo oferta dość niespotykana co jeszcze bardziej wzbudziło we mnie podejrzenia ;)

A jeszcze muszę dodać że weryfikacja konta odbywała się telefonicznie i jak głosi informacja miałem otrzymać telefon między 8-21. Dostałem telefon już po 21 (może 10 może 15 minut)

Niby drobnostki ale jak to sie mówi pierwsze wrażenie najważniejsze a ja moge o nich powiedzieć że są patałachy i tyle :)

Co do cytowania zwykle nie mam zwyczaju cytować ale na tym forum czy zaznacze "cytuj" czy nie to i tak cytuje.

Nie wiem czy edycja poprzedniego posta zmniejszy jego objętość czy tylko doda kolejną więc nic nie będe robić. Ostatecznie pare bajtów w morzu tekstu który tu jest nic pewnie nie zmieni ;)

Nie ukrywam, że też mi się nie podobają ich procedury rejestracyjne, jakieś telefony potwierdzające do tego podawanie telefonu stacjonarnego itd., itp.. Moim zdaniem wszystko to jest trochę niedopracowane.... Jednak na bazie ich opisu "o nas" można wywnioskować, że są solidną firmą, godną zaufania, nie firmą krzakiem i z pewnością jeszcze poprawią obsługę swojej oferty kierowanej na nasz rynek ;)

Co do cytowania to tak jest jak Napisałeś, ale zawsze można część cytowanego tekstu "ręcznie" wykasować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności