Skocz do zawartości

Hosting na OVH

nowy

Rekomendowane odpowiedzi

wyglada ciekawie - czy ktos juz przetestowal te konta 1000 GP i moze odpowiedzialnie stwierdzic ze te max 3 polaczenia do mysql nie przeszkadzaja i konto jest w porzo? :P

pozdr

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jak na razie zalozylem sobie darmowe konto '60' i kupa, bo nie dziala zupelnie. W panelu administracyjnym pokazuje mi 100% zajetosci konta (mam tam 3 pliki o lacznej wielkosci okolo 1kb) i nie moge sie do nich dostac przez WWW - efekt jest taki: https://rysunek.ovh.org/

jak dla mnie to jakas kupa ten OVH :hello:

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

• 2 tygodnie później...

Mam przyjemność korzystać z usług OVH. Od 2 lat wynajmuję u nich serwer dedykowany SuperPlan+. Obsługa jest idealna. Nie zdażyły się jeszcze żadne problemy do tej pory. Ovh było dla mnie wybawieniem kiedy ruch na majej stronie zaczął dramatycznie wzrastać, bo kiedy się dowiedziałem ile będę musiał zapłącić za taką samą konfigurację u naszych polskich operatorów(home.pl, ATM) mina mi zbladła:)

profbut.gif - Znajdź mnie na GoldenLine

• 5 miesięcy temu...

Mam pytanie odnośnie 1000gp i tych 3 równoczesnych połączeń do bazy? Nie bardzo rozumiem jak moge osiągnąć limit tych trzech połączeń jeżeli baza w tym pakiecie jest tylko jedna?

Moje skrypty z reguły mają taką konstrukcję:

mysql_connect();
mysql_query();
mysql_query();
mysql_query();
...
mysql_query();
mysql_close();

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak miałby wygladać skrypt który przekroczy te 3 połączenia?

.

jak na razie zalozylem sobie darmowe konto '60' i kupa, bo nie dziala zupelnie.

jak dla mnie to jakas kupa ten OVH :)

Moze sprawdz konfiguracje pewnie cos namieszales

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak miałby wygladać skrypt który przekroczy te 3 połączenia?

Jak np. bedziesz mial 4 userow w tym samym czasie pytających.

U mnie dziala od roku i jeszcze 60free nie padlo, przez 1/2 roku na virtualnym byly 2 pada w tym jeden powazny (kilka godzin), zdarza sie, ze muli, ale i tak polecam kazdemu, dobre ceny, calkiem niezle parametry, swietny kontakt, jakas taka rodzinna admosfera :D Zreszta ciezko znalezc niezadowolonego klienta.

Przy okazji pozdrawiam innych szczesliwych posiadaczy konta na ovh :) Sie zrobila reklama szkoda, ze nie maja programu jakiegos partnerskiego :)

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Tak jak napisał Lind-Lau z tym, że taki efekt teoretycznie jest trudny do osiągnięcia...

Może się zdarzyć, że mamy na stronie 4 userów a strona ładuje się np. 30 sek. (?) Jeżeli połączenie nie zostanie zamknięte w odpowiednim miejscu w kodzie strony (tj. zamknięcie połączenia jest ostatnom rzeczą wykonywaną przez skrypt, np. automatycznie), a 4 userów zmieści się w czasie ładowania strony to ten ostatni otrzyma komunikat o błędzie...

Przy takim limicie należy pamiętać, że połączenie z bazą kończy się na końcu strony, chyba, że użyjemy funkcji mysql_close() wcześniej.

Z drugiej strony czas ładowania jest zwykle mniejszy i szanse nadużycia limitu mogą być znikome (taki totolotek możnaby uznać) - uważam, że jeśli strona mieści się w przedziale ładowania mniejszym niż 10 sekund to trafienie w taki limit to niezły fart (jeszcze zależy od oglądalności).

W każdym razie nie polecam webmasterom prowadzącym strony oparte głownie o mysql...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Przy zakupie u nich .PL (teraz w promocji 33 PLN, poza promocją 66) dają gratis...

Jakoś nie widzę tej promocji:

Cena netto

66.00 PLN

Podatek VAT (22 %)

14.52 PLN

Cena brutto

80.52 PLN

Jak by było po 33zł to bym sie nie zastanawiał :]

Tu miała być sygnatura...

Dzieki już rozumiem o co chodzi z tym limitem. Dużo korzystam z bazy danych ale mysle że nie bede miał z tym problemów bo nie mam zbyt rozbudownych systemów i czas wykonywania skryptu jest bardzo krótki.

Ale na wszelki wypadek można pomysleć o odpowiednim komunikacie dla klienta albo automatycznym powtórzeniu połączenia z bazą po odczekaniu paru sekund.

.

albo automatycznym powtórzeniu połączenia z bazą po odczekaniu paru sekund.
NP:

<?
$nrbledusql = @mysql_errno();
if($nrbledusql==1040)
{
echo'<META content="1; url=" http-equiv=refresh>';
echo'Zbyt wiele polaczen z bazy danych!';
}
?>

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

if($nrbledusql==1040)

Wlasnie dokladnie czagos takiego szukalem i jak na tacy :pisze: dzieki

A co do 3 polaczen to przeciez zapytanie trwa najczęściej mniej niz 1 sec (mozna sobie sprawdzic na tym forum na dole) a jest tu przecież niezgorsza baza jest więc 3 to całkiem sporo.

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności