Skocz do zawartości

timthumb i dodanie grafiki

art3x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam szablon wordpress ktory uzywa wtyczki: timthumb. Dzieki tej wtyczce jest slider na stronie głównej. Problem polega na tym, że nie potrafie dodać do tego slidera grafiki. W pliku readme, który jest załączony do szablonu opisana jest instrukcja uruchomienia tego cuda:

MyCuisine utilizes a script called TimThumb to automatically resize images. Whenever you make a new post you will need to add a custom field. Once you are on the edit/write page screen, click the "Screen Options" link on the top right of the screen and make sure "Custom Fields" is checked. Scroll down below the text editor and click on the "custom fields" link. In the "Name" section, input "Thumbnail" (this is case sensitive). In the "Value" area, input the url to your thumbnail image. Your image will automatically be resized and cropped. The image must be hosted on your domain. (this is to protect against bandwidth left)

Important Note: You must CHMOD the "cache" folder located in the MyCuisine directory to 777 for this script to work. You can CHMOD (change the permissions) of a file using your favorite FTP program. If you are confused try following this tutorial. Of course instead of CHMODing the template folder (as in the tutorial) you would CHMOD the "cache" folder found within your theme's directory.

Utowrzyłem katalog "cache" dodałem chmod 777 i nic.

Do wpisu, który jest również umieszczony na tym sliderze w jego opcjach uruchomiłem wtyczke, dodałem link do grafiki... i również jej nie ma.

Poniżej zamieszczam screen pluginu:

beztytuuoui.jpg

Strona umieszczona jest tutaj: www.art3x.webd.pl/test0/

sorry, obok tematu: TimThumb to największa zaraza jaka mogła dotknąc WP. Upewnij się, że masz ostatnią dostępną wersję, w przeciwnym wypadku zaraz cię jakiś bot shaczy i napcha spamu.

sorry, obok tematu: TimThumb to największa zaraza jaka mogła dotknąc WP. Upewnij się, że masz ostatnią dostępną wersję, w przeciwnym wypadku zaraz cię jakiś bot shaczy i napcha spamu.

Zrobiłem update :)

Umieść adres grafiki jako wartość w sekcji "Własne pola", pod nazwą "Thumbnail".

A jest możliwość rozpisać to zdanie? Nie bardzo rozumiem o co chodzi..

edit:

znalazłem coś podobnego ale obrazek dodaje się nie tam gdzie trzeba..

beztytuulox.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności