Skocz do zawartości

Testowanie proxy

mindryl

Rekomendowane odpowiedzi

Czym testujecie proxy - chciałbym wiedzieć czy jest one anonimowe tak bym mógł je zastosować w scrapeboxie bez problemów. Ten proxy tester w scrapeboxie mimo że hula i nie wiesza się to jednak nie sprawdza anonimowości a do tego raportuje działające proxy jako złe. Z czego korzystacie, co byłoby wydajniejsze i lepsze od tego w scrapeboxie?

wostrek2, właśnie idzie to wywnioskować pzreciez, jeśli by byleś bardziej spostrzegawczy to zauważyłeś by że proxyfire ( ale w wersji professional) pojawiał się na fotkach w temacie proxy marketu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=993805.

wiem, lama i gruby leniwiec ze mnie bo nigdy nie jestem wystarczająco spostrzegawczy aby dostrzec, że odpowiedzi na pytanie w jednym temacie należy szukać w tematach do których linkują sygnaturki osób udzielających odpowiedzi.

Tak czy siak dzięki za odpowiedź, już wiem czym różnią się te dwa programy, można zacząć testować na własną rękę.

ProxyFire jest zdecydowanie bardzo dobrym softem ale interfejs nie jest z tych przyjaźniejszych to fakt

Czemu? Moim zdaniem interfejs jest właśnie bardzo dobrze przemyślany i poukładany. Każda 'sekcja' ma swoją zakładkę, co więcej dane z większości sekcji możesz automatycznie eksportować do kolejnej sekcji (kolejnego etapu), wszystko jest opisane prosto i czytelnie. Jedynie wygląd może być zbyt archaiczny dla niektórych i ten 'techniczny' image może trochę przerażać.

jeśli by byleś bardziej spostrzegawczy to zauważyłeś by że proxyfire ( ale w wersji professional) pojawiał się na fotkach w temacie proxy marketu

Wersja Professional oraz bezpłatna różnią się jedynie ilością wątków możliwych do uruchomienia. Jeśli chodzi o wygląd to są identyczne.

odpowiedzi na pytanie w jednym temacie należy szukać w tematach do których linkują sygnaturki osób udzielających odpowiedzi.

Nie, to jest nadinterpretacja. Skoro @makauer podał Ci w drugim poście nazwy dwóch softów to ja nie wiem, co Ty tu jeszcze robisz? Masz nazwy to bierzesz Google i googlujesz, szukasz czytasz porównujesz i sam znajdujesz odpowiedź. Nikt tutaj nie da Ci tylu informacji ile strony autorów i fora tych programów.

ależ żadna nadinterpretacja!

Jeżeli MaxPan pisze, że "proxyfire pojawił się na fotkach w temacie proxy marketu" czyli w innym temacie o którym @makauer tutaj nie wspomniał to mogłem tam albo trafić przypadkiem przeglądając forum albo analizując jego stopkę (przynajmniej dopóki MaxPan nie podał linka do tematu).

Skoro @makauer pisze, że są dwa programy, jeden poleca a drugi jest przyjaźniejszy i łatwiejszy w użyciu to nie rozumiem dlaczego nie wybiera tego drugiego. Odpowiedzi na to pytanie nie znajdę w Google i mam nadzieję, że to tłumaczy "co ja tu jeszcze robię".

Poza tym tak jak napisałem wyżej, zajrzę i sprawdzę tym bardziej, że zeznania Twoje Drag i MaxPana w sprawie interfejsu się nie pokrywają.

Z mojej strony EOT, jeszcze raz dzięki za informacje.

Jeszce tydzień temu Darg mi na PW pisał coś o proxy i polecał Charon soft z BHW co już lata nikt nie rozwija i ma dziwne kawałki w kodzie :)

Jeśli porównywać te dwa softy co podał makauer , to oczywiście Elite Proxy Switcher ma latwiejszy interface. Ale to nie znaczę ze ProxyFire ma jakiś mega trudny. Chodzi o porównanie i nic wiecej. Uwierz mi Darg radzie sobie jakoś z tego typu softami :D

Jeśli chodzi o funkcjonalność, poszczególne parametry w prezetach filtra to zdecydowanie ProxyFire jest lepszy powtarzam w porównaniu do Elite Proxy Switcher

czyli w innym temacie

myślałem ze czytasz tematy o narzędziach na PIO, a nie tylko tematy o Palikocie :D. Ale sorry jeśli się myliłem :D

Jeszce tydzień temu Darg mi na PW pisał coś o proxy i polecał Charon soft z BHW co już lata nikt nie rozwija i ma dziwne kawałki w kodzie

Pytałeś w którymś z tematów o soft do sprawdzania proxy, to Ci poleciłem dobry program. Co z tego, że nikt go nie rozwija skoro działa tak jak ma działać? W mechanizmie sprawdzania proxy nie wynajdziesz koła po raz kolejny i tu się raczej nic nie zmienia, więc nie wiem co byś chciał jeszcze w nim rozwijać.

Co ma w kodzie to nie wiem - skoro używają go od prawie 10 lat tysiące ludzi, to chyba nic strasznego tam nie ma :)

Tak dla ścisłości, to ten soft nie jest z BHW, tylko na BHW jest o nim temat, który powstał 5 lat po pokazaniu się softu.

Uwierz mi Darg radzie sobie jakoś z tego typu softami

Ależ ja w to w żadnym wypadku nie wątpię. Odniosłem się tylko do Twojego stwierdzenia:

ProxyFire jest zdecydowanie bardzo dobrym softem ale interfejs nie jest z tych przyjaźniejszych to fakt

Dlatego właśnie napisałem, że moim zdaniem interfejs PF jest bardzo dobrze ułożony, przemyślany i przyjazny, chociaż wygląd i mnóstwo opcji może trochę przerażać.

I nie było to porównanie tylko stwierdzenie.

skoro eps jest Twoim zdaniem przyjaźniejszy i łatwiejszy w użyciu to po dlaczego używasz PF?

Ponieważ np. nie ograniczam się wyłącznie do sprawdzania proxy, mogę zastosować do sprawdzania więcej wątków niż w EPS i parę innych rzeczy, o których niekoniecznie w tym wątku jest sens wspominać.

Jak już kiedyś napisałem jest to prawdziwy kombajn jeżeli chodzi o zabawę z proxy i faktycznie bardzo dobry soft. Jego interfejs dla początkującego użytkownika nie jest z tych przyjaźniejszych, jak napisał MaxPan, ale i faktycznie po jakimś czasie można dojść do wniosku, iż jest został dobre przemyślany i przechodzenie z sekcji do sekcji nie sprawia żadnego problemu, jak z kolei podał Darq.

Sam pamiętam jak zaczynałem przygodę z PF, to przez dłuższy okres czasu nie mogłem pozbyć się oczopląsu, nieskoordynowanych ruchów myszką, nieustannego rozdziawienia buzi wynikającego z całkowitego zagubienia i o mało co nie zacząłem ssać kciuka i przesiadywać godzinami w kącie :D

Czemu nie rozwinąłem swojej wypowiedzi? Wydaje mi się, iż podając nazwy testerów odpowiedziałem na pytanie odnoszące się do softu podającego stopień anonimowości, a polecając któreś z narzędzi, dałem jedynie wskazówkę, którym bardziej moim zdaniem warto się zainteresować. Wszystko jednak powinno być sprawdzone w warunkach polowych przez bezpośrednio zainteresowanego :D

Okazać się równie dobrze może, iż po testach polecisz, wostrek2, EPS-a :)

Pozdrawiam.

spacer.png

ok to odświeżę temat, gdyż już wiem mniej więcej czego oczekuję od testera proxy - czy któryś z wymienionych przez Was ma opcję schedulingu i co najważniejsze testowanie dla captcha w google - i to nie tylko dla site ale też advanced queries? Nie moge się w opisach tych softów doczytac by miały takie opcje.

Opcję planowania sprawdzania i nie tylko ma Proxyfire. Możesz w nim też dowolnie formułować zapytania pod jakie ma sprawdzać, ale generalnie jest zasada, iż poxy albo działa pod guglaczem, albo nie - dotyczy to wszystkich zapytań (jak chcesz jednak, to masz możliwość dowolnego ich formułowania w ustawieniach proxyjudge).

Pozdrawiam.

spacer.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności