Skocz do zawartości

Przeglądarka a wyszukiwarka

swinia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie bardzo wiedziałem jak nazwać temat i gdzie go umieścić.

Mam takie,

czy są jakieś badania, które dadzą odpowiedz na moje pytanie,

Ile ludzi szukając słowa kluczowego wpisze je w google

a ile od razu do przeglądarki z różną domeną np.

slowokluczowe.pl albo slowokluczowe.com.pl

np stosunek: google 99% a przeglądarka 1%

będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Jest spora liczba osób, która zamiast bezpośrednio na onet.pl czy wp.pl wchodzić, wpisuje to w google. Wg. mnie bardzo mały procent szuka czegokolwiek w podany przez Ciebie sposób, oczywiście wyjątkiem pewnie będą duże i powszechnie rozpoznawalne marki.

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

Zgodze się z całkowicie przedmówcą . Mam pracownika, który o zgrozo nawet chcąc wejść na Gugla wpisuje w Firefoxie w prawe górne okinko wyszukiwarki słowo "G..gle" poczym w wynikach wyszukiwanie klika na właściwą ścieżkę;)

Ciężko do pracy o ludzi piśmiennych i chodż trochę inteligętnych ;)

Zgodze się z całkowicie przedmówcą . Mam pracownika, który o zgrozo nawet chcąc wejść na Gugla wpisuje w Firefoxie w prawe górne okinko wyszukiwarki słowo "G..gle" poczym w wynikach wyszukiwanie klika na właściwą ścieżkę;)

Ciężko do pracy o ludzi piśmiennych i chodż trochę inteligętnych ;)

Dalej są ludzie, magistrzy i inżynierowie którzy na stronie startowej mają google.pl, w szukajce wpisują google i klikają u góry na pierwszy link do google i dopiero potem wpisują dane zapytanie (szkoda tylko, że mało znam osób które używają słów kluczy tylko piszą całe zapytanie z głowy jakby rozmawiali z człowiekiem) :D

Dlaczego miałby nie pisać całych zdań w zapyatniu !? Przecież żeby tego nie robić to taki delikwent musiałby przeczytać jak używać znaków specjalnych w zapytaniu, przeczytać pewnie jakiegoś helpa na G i uświadomić sobie że wyszukiwarka to maszynka a nie gość od flaszki. A tak wpisze całe zdanie, zanim znajdzie odpowiedni wynik w SERP to trochę naszuka się i myśli, że będzie żył wiecznie bo nie dba o swój czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności