Skocz do zawartości

Jaka serwerownia pod hosting SEO

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

OVH, łącze się w bólu. Bądźcie przygotowani na ew. wyłączenie serwera w ramach "hack detection", ew. w ramach walki z nadmiernym wykorzystanie IP nie do celów w jakim zostały stworzone :)

@olesovhcom Octave alias Oles

@joanriera we are cleaning the network right now. too much servers with 200-300 IP "not for VPS" but "for spam". have to stop all server.

po akcjach z zeszłego weekendu kiedy poblokowali za: dziurawe wordpresy, plik z wirusem czy "bo strona z tego IP była w spamie" to ja już wiem, że są do każdego absurdu zdolni. ;(

@nrm taki urok ovh, z akcji opisanej na wht, wiem ze serwer zostal nastepnego dnia rano odblokowany. przykre jest tylko to ze w ovh jak w tpsa... panuje syndrom 'weekendu' :)

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

a ktore nie stoja? i jesli nie stoja w ovh to gdzie stoja ?

mój stoi w Polsce i nie odłącza za byle co popadnie ;) tzn. w sensie że serwerownia nie Ty czy ja

harley7, przejściowe problemy z przenoszeniem serwerów a ich działąnie to dwie różne sprawy.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

niektore stoja w hetznerze, ktory ma 4 klasy IP na krzyz i odlacza serwery za byle co podobnie jak OVH ;).

Jakiś link? konkrety? Bo sprawa z OVH jest dobrze znana, potwierdzona ze wszystkich stron. Z kolei o podobnych praktykach gdziekolwiek indziej na taką skale jeszcze nie słyszałem, tym bardziej w hecku.

https://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=1058547

First of all, they do not verify abuse requests. About 20 to 30% of abuse tickets we receive are invalid (for example, for issues resolved several months ago). It would be fine if we could simply ignore those, but read on...

Then, they make you fill out a "statement" for EVERY abuse ticket. Not by simply replying to the abuse email, but on a special page on their website. Every single time you must type lots of data like your name, phone, company details, etc, and give them explanation on what exactly has happened. You're also supposed to tell them what steps you have done to prevent this in future - even if the abuse ticket was invalid.

They do not explain why you have to fill those statements. They never reply or comment those statements; I have no idea if anyone actually reads them. But, if you do not submit one - your server will be disconnected. Even if you resolve the issue (AND they confirmed it via e-mail!!), but forget to enter a statement, then your server WILL be disconnected. If it happens on Friday evening, then you are out of luck until Monday. If you happen to host 1000+ websites on that IP, then you are very out of luck.

sam musiałem im wypełniać jakiś chory formularz i wysyłać skan bo mi się ktoś wpierdzielił na stare zapomniane joomle i wysłal trochę maili..

pozdrowienia.

googlerulz.

Ta, bo tam prędzej wyłączą prąd albo łącza zabraknie ;)

może tak, ale zapewne jesteś na bieżąco i wiesz że od dawien dawna i prąd i łącza są \"donoszone\" regularnie i przerw nie ma , hehe,

to już nie to co było 2 lata temu, jakiś czas temu wyciągnęli w końcu z worka agregat, a i remont instalacji voltowej też zrobili.

Najlepszy

Jestem na bieżąco i wiem, że przerwy dalej się zdarzają. Nie mówiąc już o magicznie znikających technikach w czasie awarii lub zaginaniu czasoprzestrzeni, gdy z 10 minut robi się godzina ;]

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

ja mam kontakt 24h, nawet a przede wszystkim w czasie awarii, poza telefonami stacjonarnymi są telefony komórkowe do techników,

choć przyznam że jest jeden taki, który jak widzi że dzwonię to nie odbiera tylko od razu maila pisze,

ale przerw w dostępie z winy łącza czy prądu to juz nie pamiętam kiedy ostatnio była

Najlepszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności