Skocz do zawartości

Wtyczka do WP z modułem rejestracji/logowania

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest plugin do WP, który włącza ładnie wyglądający moduł rejestracji/logowania np. w sidebar albo gdzieś przy menu czy u góry strony?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

A jest coś takiego, żebym mógł po prostu wygenerowany kod wkleić sobie gdzie chcę na stronie, bo niekoniecznie chce mieć ten moduł w sidebarze - podałem to jako przykład, wolałbym np. w menu, topie czy całkiem u góry?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

To ja podpytam o podobną wtyczkę, tyle że mnie zależy na tym, aby część treści była dostępna po zalogowaniu i aby formularz znajdował się np. w jej miejscu.

Nie wiem czy vspak o to chodziło, wydaje mi się, że Lexy chodzi o taką wtyczkę, która część treści wpisu ukrywa a ona jest dostępna dopiero po zalogowaniu. Poza tym formularz logowania/rejestracji miałby znajdować się właśnie we wpisie, w tym miejscu gdzie treść jest ukryta.

Dokładnie o to chodzi. W tej chwili korzystam z wtyczki Register Plus, która umożliwia publikowanie wpisów widocznych tylko dla osób zalogowanych. Zależy mi jednak na ukryciu tylko części wpisu bez logowania.

A jest coś takiego, żebym mógł po prostu wygenerowany kod wkleić sobie gdzie chcę na stronie, bo niekoniecznie chce mieć ten moduł w sidebarze...

Nie wiem czy jest taka wtyczka, natomiast można to zrobić bez bawienia się z pluginami, wkleję Ci kod który mam na niektórych swoich preclach:

<?php if (!(current_user_can('level_0'))){ ?>
<form action="<?php echo get_option('home'); ?>/wp-login.php" method="post">
<input type="text" name="log" id="log" value="<?php echo wp_specialchars(stripslashes($user_login), 1) ?>" size="20" />
<input type="password" name="pwd" id="pwd" size="20" />
<input type="submit" name="submit" value="Zaloguj" class="button" />
<p>
   <label for="rememberme"><input name="rememberme" id="rememberme" type="checkbox" checked="checked" value="forever" />Nie pytaj mnie więcej o hasło</label>
   <input type="hidden" name="redirect_to" value="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>" />
</p>
</form>
<br />
<div style="margin-left:300px;"><b><a href="<?php echo get_option('home'); ?>/wp-login.php?action=lostpassword">Nie pamiętasz hasła?</a></b></div>
<?php } else { ?>
<div style="margin-bottom:8px;">
<div class="sprawdzenie">
<h2>
<?php global $current_user;
  get_currentuserinfo();
  echo 'Witamy serdecznie, ' . $current_user->user_login;
?>
</h2>
</div>
<b><a href="<?php echo get_option('home'); ?>/wp-admin/post-new.php">Dodaj artykuł</a>  |  <a href="<?php echo get_option('home'); ?>/wp-admin/">Panel użytkownika</a>  |  <a href="<?php echo wp_logout_url( home_url() ); ?>" title="Logout">Wyloguj się</a></b><br /></div>
<?php }?></div>

Chyba nie zgubiłem żadnego diva, jeśli tak to będziesz musiał poprawić ;) Zdefiniuj sobie style, pousuwaj marginy i będzie ładnie działać. Wklej to sobie np. w header.php. Jak chcesz jeszcze dodatkowo rejestrację, to dodaj

<a href="<?php echo get_option('home'); ?>/wp-admin/post-new.php">Zarejestruj się</a>

po

<?php if (!(current_user_can('level_0'))){ ?>

gdzieś zaginęła...

Dokładnie Restrict Content idealnie się nadaje do tego celu - przykład na moim blogu

Oficjalnie może wyświetlać tylko treść ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby wstawić tam kod HTML i był to link do logowania się lub rejestracji na blogu. Czyżby coraz więcej osób z dobrymi blogami szło w kierunku "chowania" części treści przed .... - botem Google ;)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności