Skocz do zawartości

WP-kat: grupa katalogów

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie dziwi, że ktoś dodaje stronę A, a we wpisie linkuje do strony B. Przecież można dodawać podstrony i jak ktoś chce więcej linków do strony B to niech doda jej podstrony jako główny wpis. Druga sprawa to im więcej linków wychodzących tym są słabsze.

Ja mam pełne zaufanie do kursora, nie raz dowiódł swojej znajomości branży, więc u mnie również ten zapis umieściłem.

Pozdrowienia

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

• Odpowiedzi 441
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Achil, pewne rzeczy mogą się wydawać logiczne dla Ciebie, dla Twojego klienta niekoniecznie. W internecie znane są przypadki bezmyślnego kopiowania punktów regulaminu choćby w sklepach internetowych i nie zawsze taka praktyka dobrze kończyła się dla kopiującego.

Pamiętaj też, że są osoby, które kupiły pakiety kodów jeszcze przed zmianą regulaminu, więc rozumiem, że ich obowiązuje wcześniejszy regulamin.

A co do negatywnego wpływu większej liczby linków wychodzących to wytłumacz mi po co w takim razie droższe typy wpisów z linkami w opisie, skoro to obniża moc linków wychodzących?

Więcej linków w treści - więcej anchorów do podstron.

Pytam z ciekawości czy jest jakiś argument za tym by dawać dwie różne strony do opisu? Jakaś korzyść?

Zawsze staram się iść na rękę klientom, więc do końca tygodnia abolicja :)

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Zaczynam testowanie nowych funkcji związanych z wpisami z dodawarki.

Na początek poszła zmiana zasady działania dodawarki. Do tej pory wpisy były "wypychane" jak najszybciej do katalogów docelowych i tam oczekiwały na publikację.

Obecnie wpisy są wysyłane do katalogów docelowych jak "nadejdzie ich pora" (wg zadeklarowanego harmonogramu).

Umożliwi to przerwanie publikacji wpisów (później możliwe będzie wznowienie) oraz w znacznym stopniu zmniejszy obciążenie katalogów w grupie (w czasie gdy dodawarka wysyłała jak najszybciej wpisy do katalogów docelowych generowane było spore obciążenie).

To na razie tylko w moich katalogach. Jak testy wypadną pomyślnie nowe rozwiązania będą udostępnione wszystkim użytkownikom.

• 3 tygodnie później...

Moje wpisy premium skończyły się i przeszły na zwykły, chciałbym je znów jako premium. Jak to zrobić? Dodawałem ręcznie nie z dodawarki. Można jakoś zmienić masowo wpisy z danego kodu na premium?

• 1 miesiąc temu...

W katalogach w mojej grupie została uruchomiona obsługa adresu email, który jest wprowadzany wraz z wpisem.

Obecnie wszystkie powiadomienia związane z wpisem (zatwierdzenie/odrzucenie/publikacja) są wysyłane na ten adres.

Powinno to być pomocne dla użytkowników dodających dużo wpisów. Wpisy będą na jednym koncie w katalogach a powiadomienia będą wysyłane na różne adresy email.

Po przetestowaniu funkcja zostanie udostępniona wszystkim użytkownikom WP-Kat.

• 4 tygodnie później...

Dzisiaj przeprowadzam reorganizację typów wpisów.

Od dzisiaj nie będą dostępne w sprzedaży wpisy PREMIUM i GOLD. Przez miesiąc pozostanie jeszcze możliwość dodania wpisów tych typów - dla tych, którzy zakupili już multikody.

W ich miejsce dochodzą typy BRONZE i SILVER.

Różnica polega na tym, że dotychczasowe okienka Promowane wpisy i Promowane linki zawierały linki bezpośrednie do stron. W nowych typach wpisów będą to linki do podstron z wpisami (linki wewnątrz katalogu).

Przewiduję promocję na nowe typy wpisów. Informacja na temat promocji jeszcze dzisiaj.

I obiecana informacja na temat promocji:

kupując multikody za pośrednictwem formularza https://www.wp-kat.pl/zamow-multikody otrzymasz podwójny gratis.

Np.:

- zamawiając 5 multikodów BRONZE lub SILVER otrzymasz 2+2 multikody gratis = 9 multikodów w cenie 5

- zamawiając 50 otrzymasz 30+30 multikodów gratis = 110 multikodów w cenie 50

Edycja:

Promocja ważna do odwołania. Nie krócej niż do 01.05.2013 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności