Skocz do zawartości

WP-kat: grupa katalogów

kursor

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 441
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...

Testuję na swojej grupie nową funkcję pingowania wpisów.

W największym skrócie: ping wysyłany jest przez skrypt uruchamiany w chwili wyświetlenia wpisu w przeglądarce użytkownika.

W związku z tym zachęcam do wchodzenia na swoje wpisy po opublikowaniu.

Od 2 tygodni skrypt uruchomiony jest już na jednym z katalogów. W tym czasie nastąpił 10 krotny wzrost liczby zaindeksowanych podstron w tym katalogu.

Dzisiaj włączyłem ją na pozostałych katalogach.

Nowa funkcja wygląda obiecująco.

Po testach zostanie udostępniona wszystkim użytkownikom wp-kat.

Jak katalogi przeżyły nalot Pandy?

Z tego co sprawdzałem ( tych z PR3-4 ) Wszystkie mają PR0. A była bardzo dobra grupa naprawdę !

Grupa nadal jest dobra.

Zerowanie PR było przed pingwinem. Prawdopodobnie za linki wychodzące z sidebara - podjęte środki zapobiegawcze w postaci rezygnacji z PREMIUM i GOLD.

PRy jeszcze się nie zaktualizowały ponieważ większość katalogów jest na jednym serwerze i jest notoryczny ban IP serwera na sprawdzanie PR.

• 3 tygodnie później...

Rozpoczynam na mojej grupie test nowej funkcji WP-Kat - synonimy w adresie URL wpisu w dodawarce.

Dla wpisów BRONZE i SILVER można w adresie URL wpisu użyć synonimów, np:

{https://adres-strony.pl/|https://adres-strony.pl/podstrona.html}

lub

https://adres-strony.pl/{|podstrona.html|podstrona2.html|podstrona3.html}

W przypadku mojej grupy wszystkie adresy URL muszą być w obrębie jednego serwisu (domeny) - wymóg regulaminu.

Po przetestowaniu funkcja zostanie udostępniona wszystkim użytkownikom WP-Kat

Dostępność synonimów w adresie URL jest definiowana na poziomie grup wpisów.

Dla pierwszych dwóch osób, które coś napiszą w tym wątku mam po jednym multikodzie SILVER do przetestowania nowej funkcji.

Warunki:

- w adresie strony muszą być synonimy (np. strona główna i podstrona)

- w tytule wpisu muszą być synonimy, wśród nich brandowy (nazwa firmy) i nazwa domeny

- mogę wykorzystać (nie ujawniając fraz i adresu strony) efekty katalogowania w tym wątku w postaci wykresu pozycji

edycja:

- multikod musi być użyty w dodawarce :)

o chyba zdążę :)

Ale wynik nie będzie raczej miarodajny, bo linkuje też z innych miejsc...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Na pewno znajdziesz jakąś stronę/frazy, których nie linkujesz :)

Jakaś zapleczówka się na pewno znajdzie ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności