Skocz do zawartości

Obniżenie stawek premium sms

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wiem ale chodzi mi o to żeby nie korzystały z lini tel. tylko szło to jakoś przez sieć tak jak rozmowy skype itp,ja się nie znam na tym .

Albo jakiś serwis gdzie wpłacasz szybkim przelewem lub przez paypal srodki na konto a z tego konta które posiada specjalna usługe sms premium można by wysyłac taki sms np ze stworzonej do tego celu bramki sms?? Czy cos w tym stylu ,Polacy tacy obrotni a tego jeszcze nie przeskoczyli :) Nie wiem może jakiś anonymousów namówić na mały atak z jasna informacja dla tych pasobrzuchów i darmozjadów co nawet pobieraja maks stawki z smsów charytatywnych ;) Polscy operatorzy chyba należą juz do jakiejs firmy z Izraela :)

• 2 tygodnie później...
U dotpaya na 100% że nie...

Oni są zbyt pazerni.

Dotpay.pl dopiero co zmienił 41% na 50%...

kilka miesięcy temu uciekłem od dotpay, bo mieli 41% do homepay, bo mieli 50%

teraz dotpay ma 50%, a homepay 48%, chyba znowu czeka mnie ucieczka

nie wiem co się z nimi dzieje, ale chyba będę musiał napisać specjalne klasy do kilku systemów płatości z osobna i wdrożyć do cmsa funkcje: wybierz system płatności [dotpay/homepay/inne] - człowiek nie nadąża za zmianami

najchętniej zrezygnowałbym całkowicie z premium sms, ale 80% ludzi wciąż woli smsy w mikropłatnościach (przynajmniej w mojej grupie docelowej)

Taka smutna prawda. A z tymi 50% dotpay'a to potwierdzone? Wiem, że wcześniej dawali te 50% netto na starcie. Czy nadal dają każdemu, czy dopiero od jakiegoś progu? W Homepay sprawa ma się tak:

do 30.000 PLN - 48%

do 50.000 PLN - 49%

pow. 50.000 PLN - 50%

Taka smutna prawda. A z tymi 50% dotpay'a to potwierdzone? Wiem, że wcześniej dawali te 50% netto na starcie. Czy nadal dają każdemu, czy dopiero od jakiegoś progu? W Homepay sprawa ma się tak:

do 30.000 PLN - 48%

do 50.000 PLN - 49%

pow. 50.000 PLN - 50%

https://ssl.dotpay.pl/Oferta/Cennik

Cennik usług Premium SMS i MMS

WYNAGRODZENIE DLA USŁUGOBIORCY (1)

od 50%

wygląda na to, że trzeba wrócić do Dotpay - 2% to za dużo w przeliczeniu na choćby rok czasu.

do 30.000 PLN - 48%

do 50.000 PLN - 49%

pow. 50.000 PLN - 50%

https://ssl.dotpay.pl/Oferta/Cennik

Cennik usług Premium SMS i MMS

WYNAGRODZENIE DLA USŁUGOBIORCY (1)

od 50%

wygląda na to, że trzeba wrócić do Dotpay - 2% to za dużo w przeliczeniu na choćby rok czasu.

A nie pomyslałeś, że dotpay zabiera 5% za ekspresową wypłatę w ciągu 7 dni(standard w dotpay to chyba 30 dni), co w homepay jest standardem :D dalej homepay przewyższa dotpay.

A nie pomyslałeś, że dotpay zabiera 5% za ekspresową wypłatę w ciągu 7 dni(standard w dotpay to chyba 30 dni), co w homepay jest standardem :D dalej homepay przewyższa dotpay.

Faktycznie, zapomniałem o tym. Pod tym względem homepay jest świetny - nigdy nie czekałem dłużej niż tydzień na wypłatę, podczasy gdy w Dotpay czekało się czasem i 2-3 tygodnie (nawet przy ekspresowej, płatnej wypłacie - w dodatku oni wtedy zmieniali datę przysłania umowy, że niby wszystko ok było wypłacane...).

Rozliczacie się w Homepay jako osoba fizyczna czy firma? Zastanawiam się jak to wygląda od strony podatkowej, skoro ma to funkcjonować jako umowa o dzieło.

osoba fizyczna

normalna umowa o dzieło (to samo co w Dotpay) - do 29.02.2012 dostajesz PIT-11 za poprzedni rok i się rozliczasz (swoją drogą wciąż nie dostałem od Homepay swojego pita, a ustawowo termin wysłania przez pracodawcę do bodajże końca lutego? no ale może wysłali 29.02, zobaczymy)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności