Skocz do zawartości

Darmowy skryp sklepu

Motaba

Rekomendowane odpowiedzi

@mianle

Przenoszenie baz danych poszczególnych skryptów to bardzo specyficzny problem, z doświadczenie wątpię żeby ktoś ci pomógł go rozwiązać za darmo (w sektorze ecommerce ogólnie nikt nie robi w wolontariacie), tak więc polecam poszukać specjalisty Prestashop na tym, lub na forum ściśle tematycznym i nie liczyć że ktoś to zrobi za darmo.

ps: mam numer gadu-gadu domniemanego speca od Presty, nie wiem czy akurat jest w stanie rozwiązać ten problem, ale jeśli jesteś zainteresowany, chętnie podeśle numer gg via PM

Cześć a mógłby ktoś mi powiedzieć

1. Czy presta jest zoptymalizowana pod seo , ma te przyjazne url ?

2. Ile powinna mnie średnio kosztować instalacja jego na serwer plus budowa nowej templatki do niego?

Tak orientacyjnie bo ceny jakie słyszę różnią sie nawet o 600% idzie zbaranieć a zweryfikowac te osoby i ich umiejętności też trudno :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

@Iran

1) ma,

2) to zależy ... jaki szablon i u kogo. Jest duże zróżnicowanie jakościowe jeśli chodzi o firmy, które zajmują się projektowaniem sklepów.

Myślę, że za prostą szatę możesz zapłacić 400 - 700 zł.

Za bardziej profesjonalną: 1200 - 3000 zł.

oczywiście tak na oko.

Zwracaj uwagę na portfolio, bo może trafić się firma, która zrobi Ci sklep za 100 zł (z którego raczej nie będziesz zadowolony) :)

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Wykonawca nie będzie pytał ile produktów będzie znajdowało się w sklepie, bo mogą być nawet 2 produkty a wszystkie prace należy wykonać jak dla np.: 30k produktów.

Widzę, że chcesz sklep na szybko ... więc może zastanów się nad gotową szatą graficzną.

Jeśli chcesz wykonać sklep porównując jakość graficzną + wykonania podobną do przesłanego katalogu to możesz załapać się w granicach 200-500 zł :D

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Szybkość też jest ważna ale ważniejsza jest jakość najwyżej dozbieram więcej pieniążków bo zależy mi na unikalnej templatce .

Ile czasu takiemu expertowi może zając budowa takiej templatki choćby jak ta w tym podanym katalogu?

Oraz czy może modyfikacja jakiejś templatki by mnie równie skuteczne ale i taniej wyszło ? :D

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

• 2 miesiące temu...
Czy testował ktoś https://www.litecommerce.com/store/main ? Jest on na Drupalu i wygląda bardzo dobrze, a dodatkowo podobno jest nastawiony pro SEO.

Drupal ogólnie to raczej ciężkawy jest - a nabity sklepem to hmm sam nie wiem, myślę że będą problemy z wydajnością - a to kluczowe w sklepie (strona wolno się wczytuje=tracisz klientów)

• 3 tygodnie później...

Poszukaj może jakiś ofert na Allegro. Mój znajomy kupił kiedyś skrypt sklepu na Allegro za śmieszne pieniądze, bodajże 70zł, ale efekty byłby niewyobrażalne. Od razu po dodaniu produktów do sklepu sklep miał wysoką pozycję w google na dobre frazy.

Poszukaj może jakiś ofert na Allegro. Mój znajomy kupił kiedyś skrypt sklepu na Allegro za śmieszne pieniądze, bodajże 70zł, ale efekty byłby niewyobrażalne. Od razu po dodaniu produktów do sklepu sklep miał wysoką pozycję w google na dobre frazy.
Dla przykładu podam, że mój znajomy kupił sobie kiedyś taki e-sklep na tak dobrze zbudowanym sofcie, że od razu po uruchomieniu wszyszystkie produkty z tego sklepu znajdowały się na TOP 50 z dobrymi frazami np. ciężarówki.

Raz: po co odkopujesz temat, dwa: FSB, geolokalizacja, wreszcie cash przeglądarki i wyszukiwarki. I co to jest TOP 50... :)

Presta.

Dla przykładu podam, że mój znajomy kupił sobie kiedyś taki e-sklep na tak dobrze zbudowanym sofcie, że od razu po uruchomieniu wszyszystkie produkty z tego sklepu znajdowały się na TOP 50 z dobrymi frazami np. ciężarówki.

Raz: po co odkopujesz temat, dwa: FSB, geolokalizacja, wreszcie cash przeglądarki i wyszukiwarki. I co to jest TOP 50... :)

Presta.

Myślę, że TOP 50 w pierwszy dzień działania to bardzo dużo. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności