Skocz do zawartości

Pobranie danych z kodu html

alexx-1

Rekomendowane odpowiedzi

Parsując kod HTML źródła tej "strony".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

ok, trochę sobie poradziłem, ale teraz mam kolejny i mam nadzieje, że ostatnio problem

może się orientuje, jak przestawić sort, tylko ze według jednego elementu tablicy dwu elementowej, tzn, udaje mi się, ale sortuje się tylko jeden element, a chcę żeby reszta była od niego zależna

Portal PS Vita | Forum

Vitasitepl.gif

Zamiast się męczyć z takim sortowaniem zrób sobie tabele pamięciową w MySQL HEAP załaduj dane, i pobierając wybierz właściwe dla swojego celu sortowanie w klauzuli WHERE ORDER BY

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

kolejny mały problem, potrzebuje z kodu html pobrać cały kod, tylko że występują tam "entery"

$szukane = '#<ol id="PlayedGames" >tutaj znajduje się kod do pobrania</ol>#';

próbowałem już chyba setki sposobów, nie wiem czemu ale nic nie działa, a chyba to powinno:

$szukane = '#<ol id="PlayedGames" >.\s</ol>#';

pomoże ktoś? :jezyk1:

Portal PS Vita | Forum

Vitasitepl.gif

Kropka oznacza dowolny znak z wyjątkiem znaku nowego wiersza, i dlatego tutaj dodany jest modyfikator s, dzięki któremu kropka dodatkowo uwzględnia \n (znak nowego wiersza).

* to wystąpienie tych znaków 0 lub wiele razy,

a znak zapytania to lenistwo - szukaj tylko do pierwszego dopasowania wzoru (czyli dzięki temu uniknie się sytuacji, że dopasuje Ci np cały kod pomiędzy dwoma takimi samymi listami w kodzie, od początku pierwszej, aż do zamknięcia </ol> drugiej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności