Skocz do zawartości

[Startup] Prywatny system wymiany linków SWL-ek

Rekomendowane odpowiedzi

wiesz co, każdy kto buduje/dodaje zaplecze to wie, że zawsze coś dojdzie nowego ( serwer/skrypt). Co do kontaktu to rożnie bywa, czasem po prostu najprościej jest złożyć na skrypt i serwer że coś nie działa.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Co do kontaktu to rożnie bywa, czasem po prostu najprościej jest złożyć na skrypt i serwer że coś nie działa.

Albo podziękować za wykrycie jakiegoś byka i poprawić przy najbliższej okazji.

To już kwestia podejścia, jeśli założymy że cały świat jest nieuczciwy to troszkę trudno funkcjonować, z tym, że to już dygresja na tematy obojętne :)

Możliwość wyświetlania linków stałych i rotacyjnych.

Można ustawić dla linku rotacyjnego wiele różnych anchorów ? Bo nie widzę takiej opcji w demie.

fajne ale od konkurencji anapremio jest coś takiego za 30 zł.

Tylko, że ten soft nie jest rozwijany. Mam go i jakoś nie widze wieśzkych zmian.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

O funkcjonalnosci sie nie wypowiem, bo nie mam tego skryptu, ale mysle nad zakupem. Na pewno na pochwale zasluguje przyjazny interfejs - zarowno ladny jak i intuicyjny, czego nie mozna powiedziec o produkcie Anapremio. Cena tez jest rozsadna.

Z tego co widac po kodach do wstawiania to wszystko wyglada ok i dziala jak normalny SWL.

Mam natomiast pytanie o aktualizacje linkow. Czy to cache'owanie jest zrobione na takiej zasadzie, ze skrypt przy kazdym wywolaniu sprawdza date i jak minelo np. 24h to wtedy laczy sie z serwerem i dokonuje aktualizacji linkow? Pytam bo napisales, ze jest jakis cache i kazde wywolanie strony nie powoduje polaczenia z serwerem 'matka', ale nie napisales na jakiej zasadzie sa aktualizowane dane np. jak dodam link lub usune.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Można ustawić dla linku rotacyjnego wiele różnych anchorów ? Bo nie widzę takiej opcji w demie.

Póki co nie jest to możliwe, ale już mamy taką propozycję na liście i z pewnością będziemy o tym myśleć. Na tą chwilę jest tylko jeden anchor.

O funkcjonalnosci sie nie wypowiem, bo nie mam tego skryptu, ale mysle nad zakupem. Na pewno na pochwale zasluguje przyjazny interfejs - zarowno ladny jak i intuicyjny, czego nie mozna powiedziec o produkcie Anapremio. Cena tez jest rozsadna.

Z tego co widac po kodach do wstawiania to wszystko wyglada ok i dziala jak normalny SWL.

Mam natomiast pytanie o aktualizacje linkow. Czy to cache'owanie jest zrobione na takiej zasadzie, ze skrypt przy kazdym wywolaniu sprawdza date i jak minelo np. 24h to wtedy laczy sie z serwerem i dokonuje aktualizacji linkow? Pytam bo napisales, ze jest jakis cache i kazde wywolanie strony nie powoduje polaczenia z serwerem 'matka', ale nie napisales na jakiej zasadzie sa aktualizowane dane np. jak dodam link lub usune.

Najpierw dziękuję za ciepło słowo na wstępie.

Co do aktualizacji linków wygląda to następująco, że aktualizowany jest tylko jeden plik na serwerze strony zapleczowej i tylko wówczas kiedy cokolwiek jest zmieniane. Jeśli więc raz ustawisz i nic nie zmieniasz skrypt nie łączy się z zapleczówką ani na odwrót.

Pozdrawiam

Wreszcie coś ładnie wyglądającego i lekkiego.

Będzie możliwość ustawienia sobie 10 linków dziennie, np do limitu 500 linków na anchor? Funkcjonalność wyjęta z SWLów, do której jestem przyzwyczajony :)

edit:

i rozbicie linków stałych na stronie, jakiś explode czy coś.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Przydalyby sie dwie rzeczy:

- masowe dodwanie stron

- dodanie przy linkach i stronach kategorii - w ten sposob mozna sobie wszystko posegregowac tematycznie

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

W odpowiedzi na pytania zadane przez PW.

Proszę wybaczyć, że nie odpowiadam bezpośrednio ale chciałbym uniknąć powtórek - wybaczcie wygodę :D

Co jeśli serwer gdzie zainstalowany jest system padnie.

Już staram się odpowiedzieć.

Po dodaniu linka w PA na stronę XYZ wszystkie informacje o linku przechowywane są na serwerze strony zapleczowej, nie ma połączeń z serwerem "matką" gdyż to wydawało nam się nieoptymalne rozwiązanie.

Zatem nawet jeśli sewrer gdzie zainstalowany jest system "padnie" nie wpłynie to na linki, które były wcześniej dodane.

Będą się one wyświetlały bez zmian.

Jedynym kłopotem jaki może mieć miejsce to brak przypomnienia o wygaśnięciu linka ponieważ te informacje przechowywane są na serwerze gdzie zainstalowany jest sytem.

Co do zmian.

Z uwag napływających od użytkowników, najczęściej powtarzającą się prośbą jest import linków i import stron z pliku txt lub csv.

Nie chciałbym rzucać słów na wiatr, myślę jednak, że uda nam się wprowadzić tą funkcjonalność do końca rozpoczynającego się tygodnia.

Umówmy się, że informacje o najbliższej zmianie i dacie jej wprowadzenia będziemy informować na stronie domowej.

Natomiast bardzo chętnie wysłuchamy każdej propozycji, możecie zatem śmiało pisać w wątku lub bezpośrednio na email.

Pozdrawiam

Czy ktoś może mi poradzić. Trafiłem tutaj, ale to, chyba, nie jest to czego szukam.

Chciałbym mieć taki prywatny system, ale na zasadzie działania jak np. w prolink. System analizuje stronę i zwraca informację o ilości podstron oraz ich adresami. Wtedy przydzielam linki na odpowiednie podstrony.

Systemik niezły, moje uwagi i propozycje rozbudowy - https://www.seoblogowanie.pl/2012/03/prywat...inkow-swlek-pl/

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności