Skocz do zawartości

[Startup] Prywatny system wymiany linków SWL-ek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Miło nam poinformować, że właśnie pojawiła się nowa wersja SWL-ka.

Dodano masowy import stron oraz linków z pliku csv.

Zmianie uległa również forma licencji, licencja od teraz przypisana jest wyłącznie do domeny a nie jak poprzednio do domeny i IP.

Zgodnie z umową dla dotychczasowych użytkowników aktualizacja jest bezpłatna. Informacja o tym powinna pojawić się na Waszych skrzynkach e-mail.

Zapraszam do zakupów

www.swlek.pl

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czy możemy usunąć te radosne "System zainstalowany poprawnie!" i zamienić na jakieś "ok" czy coś co w mniejszy sposób poinformuję wszystkich dookoła, że używam systemu?

Naturalnie, że możemy.

To już jest nawet zrobione na prośbę jednego z użytkowników.

Od następnej aktualizacji już tego nie będzie a tymczasem wszystkich, którzy chcą pozbyć się komunikatu proszę o podesłanie prośby na email.

• 2 tygodnie później...

Mam pomysł na fajną funkcjonalność której jeszcze nigdzie nie znalazłem - wyświetlanie się linku (stałego) tylko na części podstron. Opcje idealne dla mnie:

- opcja 1: program generuje sobie mapę strony (lub zczytuje co w sumie nie jest utrudnieniem), i losuje xx podstron na których wyświetla link

- opcja 2: program wyświetla listę podstron gdzie można zaiksować podstrony na których link ma się wyświetlać (z opcją dziedziczenia, czyli jeśli zaznaczymy dany adres to się automatycznie zaznacza na stronach niższego poziomu

- opcja 3: program wyświetla link tylko na podstronach zaczynających się od jakiegoś adresu jak np. domena.pl/kategoria1/ czyli wszystkie podstrony w ramach jednej kategorii.

Implementacja tych opcji byłaby dużym plusem dla osób posiadających precelki, katalogi, serwisy ogłoszeniowe i inne strony wielotematyczne, gdzie jest duży site i nie ma potrzeby wyświetlania linka na wszystkich podstronach. Przecież mając do dyspozycji 1000 podstron lepiej podlinkować 10 serwisów po 100 linków i mieć średnio 1 link wychodzący.

Zbiór kilku dobrych katalogów! katalogi.bazeus.pl, różne IP, różne DNSy... Obecnie wszystkie znów darmowe!

• 2 tygodnie później...

Koniecznie - stałe linki przypisane do podstrony! To jest standard :D

Jak mam site 10k to az żal zeby dawac tam x10k ten sam link stały. Wiele osob tutaj prosi o funkcje przydzielania linkow stalych do odpowiednich podstron. Sadze ze mozna by to rozwiazac dosc prosto, przez wskazanie w formularzu jak jakiej podstronie dany link ma sie wyswietlac. Czyli jesli "podstrona == index.php?id=123" wyswitetlamy link, jesli nie to nie :D Wiecej na razie nie trzeba ...

Podsumowując. Ja tez jestem za umozliwieniem przypisania linkow stalych do podstron.

I jeszcze - kategoryzacja linkow wraz z mozliwoscia usuniecia cale kategorii wraz z istniejacymi w niej linkami.

search_auditor_500x80_bf.png

Koniecznie - stałe linki przypisane do podstrony! To jest standard ;)

Jak mam site 10k to az żal zeby dawac tam x10k ten sam link stały. Wiele osob tutaj prosi o funkcje przydzielania linkow stalych do odpowiednich podstron. Sadze ze mozna by to rozwiazac dosc prosto, przez wskazanie w formularzu jak jakiej podstronie dany link ma sie wyswietlac. Czyli jesli "podstrona == index.php?id=123" wyswitetlamy link, jesli nie to nie ;) Wiecej na razie nie trzeba ...

Podsumowując. Ja tez jestem za umozliwieniem przypisania linkow stalych do podstron.

I jeszcze - kategoryzacja linkow wraz z mozliwoscia usuniecia cale kategorii wraz z istniejacymi w niej linkami.

myślę iż lepszym rozwiązaniem będzie procentowy przydział linków, bo jak ktoś ma site 10k to bezsensu aby ręcznie rozdzielał linki, szybciej będzie jak przydzielił je procentowo

Pomysl tylko jakie to obciazenie bedzie generowac np. wrzucasz na forum, co ma site 50 000 to juz daje 50 000 zapytan do bazy mysql, albo wygenerowanie 50 000 plikow do kazdej podstrony (cos takiego mial skrypt Anpremio, dobrze ze w pore zauwazylem bo by serwer zajechalo). Ew. zrobic na zasadzie jakiegos pliku csv ktory trzyma linki + strony na jakich one sa.

Oczywiscie sa to fajne pomysly ale w praktyce bardzo trudne do realizacji ze wzgledow technicznych na tle optymalizacji i szybkosci dzialania. Watpienie, zeby cos takiego kiedykolwiek obslugiwal SWLek. Musicie szukac takich funkcji w skryptach po 500 zl, a nie za kilkadziesiat zl.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności