Skocz do zawartości

nagłówki <h2> czy <em>

tiffa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, piszę system cms i chciałabym, żeby była możliwość kontroli słów kluczowych w wyżej wymienionych znacznikach. Przy czym zaznaczę, że użyłam znacznika <h2> zagnieżdżonego w paragrafach <p>. zarówno znacznik <p> jak i <h2> ostylowałam w ten sposób, żeby wyświetlały się jako obiekty inline, innymi słowy użyłam znacznika <h2> jako wyróżnik tekstu a nie jako nagłówek, mając nadzieję, że wzmocnie w ten sposób siłę słów kluczowych zawartych w paragrafach?

Moje pytania:

- czy google poprawnie zaindeksuje <h2> zagnieżdżone w <p>?

- czy rzeczywiście siła nagłówków typu <h> jest większa niż <em> czy <b>?

Proszę o odp.

Wydaje mi się, że nie potrzebnie brniesz w tą paranoje :-)

<hX> jak sama nazwa mówi to <header> //nagłówek, w związku z tym kiepskim zabiegiem jest używanie hX'ów jako wyróżniki. Po to panowie z W3 dali między innymi <span>, <b> czy inne czcionko-zmieniacze aby ich używać.

Sugeruję, aby nie stosować hX jako wyróżnik.

Gdybyś chciała jednak zrobić inaczej, to nie powinno się to odbić negatywnie na SEO strony... chyba, że upchasz tam kilogram słów ;-)

Odnośnie drugiego pytania: To nie jest do końca tak, że one mają większą moc. Chodzi o to, że dane znaczniki, są odpowiednio przez GoogleBoty interpetowane, np. że masz nagłówek treści ;-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności