Skocz do zawartości

Laiki na Facebooku nic nie dają w Google?

kikas

Rekomendowane odpowiedzi

dzis nie mają, jutro mogą mieć. Zbyt świeża sprawa, google zbiera informacje, jak je wykorzysta za jakiś czas tego nie wiemy. Wszystko zmierza ku temu że to użytkownicy będą mieli duży wpływ na serpy dlatego nawet jeśli w chwili obecnej plusiki to tylko PRowy dodatek to napewno nie zaszkodzi o to powalczyć.

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Marcin, forma "plusików" Jeża nie jest skuteczna, podkreślę jeszcze raz: jest metoda, która jest skuteczna w SEO, a wykorzystuje właśnie G+.

Oczywiście możesz mieć swoje zdanie i się go trzymać, ja mam jednak brzydką cechę: nie wierzę nikomu i samemu przeprowadzam własne testy... Dlatego powtórzę: nie wszystkie testy są publikowane, bo dlaczego wszyscy mają stosować te same metody... Jedni mogą stawiać prywatne precelki, a inni mogą spróbować wykorzystać dziury, jakie G dało przy G+... To nie click G+ jest skuteczny, ten click jest powiązany z czymś jeszcze i właśnie to coś jeszcze w sprytnych rękach może być bardzo skuteczne.

Jednak chyba niełatwo to będzie wykorzystać do jakiegokolwiek adulta. Zatem nie każdy fachowiec od SEO będzie mógł skorzystać z tej opcji.

i nie piszę o przyszłości, tylko o czymś, co działa dzisiaj.

dymna.jpg

Marcin, wiem, że czasami nie jest łatwo przyznać, że ktoś inny może mieć rację - mam to samo... i inni również... ale bez tego strasznie ciężko poczynić progres... Ja nie piszę SF: piszę o czymś, co akurat testuję i... z ciekawymi efektami. Zatem wybacz, że nie będę teraz wywalał swoich wyników testów na ławę.

Powtórzę jedynie, że przy pewnych ustawieniach (bez nich jest bezwartościowe) G+ może się stać dużym narzędziem SEO.

dymna.jpg

Dokładnie @IT wierzę w twoją inteligencję i że znajdziesz ten kruczek na wykorzystanie G+ na swoje potrzeby jeśli nie to zawiedziesz nie tylko mnie ale samego siebie bo ludzie Ci mówią w prost G+ działa i tylko musisz użyć szarych komórek żeby to zobaczyć , chyba że opcja 2 jak inna osoba z PiO celowo wprowadzasz innych w błąd żeby nie szukali naprawdę dobrego i zaufanego źródła ...... (celowo opuszczam słowo jakie tu jest istotne) bo sam korzystasz i wiesz co się stanie jak każdy pokemon zacznie z tego korzystać - jeśli tak jest (na co stawiam bo wiem że masz łeb na karku) to omijaj tematy gdzie musisz celowo wprowadzać zamieszanie bo któregoś dnia ktoś da publicznie test i powie że taki i taki twierdzą że coś nie działa a działa i celowo wprowadzali w błąd.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Już kiedyś pisałem - najlepiej myśleć kategoriami "wroga" :D - myślę, że google plus będzie miało przlożenie na pozycje z prostego względu -

nadal obowiązuje główna zasada przyświecająca algorytmowi czyli zasada cytatu i to, że "użytkownicy decydują o rankingu" teraz skoro "głosami internautów" (czyli linkami) łatwo manipulować to czas sięgnąć po dodatkowe głosy.

Ja na miejscu google wprowadziłbym do algorytmu element porównujący procentowo ilość linków do ilości plusów (realnych**) i mający jakiś tam wpływ na rankowanie ...

** plusy łatwiej zweryfikować od linków ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jaki sens ma Twoja informacja

Marcin, proszę Cię... spodziewałbym się takiego zarzutu od jakiegoś pokemona albo "rycerza G-daj", ale od osoby, którą bardzo szanuję, a nawet wielokrotnie naśladowałem... Przecież masz świadomość, że w SEO nie chodzi o to, żeby ktoś Ci pokazał od a do z, tylko, żeby używać swoich szarych komórek nawet bardziej niż pozostali SEOwcy.

Ja naprawdę już dużo napisałem i zdaję się tu na Twoją inteligencję: jak przyjrzysz się i odkryjesz, o czym piszę, to tak jak ja zrobisz wielkie oczy i nie będziesz już pisał, że moje posty w tym wątku nic nie wnoszą...

A ja wiem, że akurat Ty to głową potrafisz odpowiednio pracować.

dymna.jpg

Ja widzę jeden powód dla którego +1 i wogóle całe g+ mogą wpływać na wyniki. Nie mam jednak pojęcia, czy ten sam co Kojotek_OX i początkujący. Pewnie nie, bo jest zbyt oczywisty :) Nie uważam się za mocno zaawansowaną personę w SEO. W każdym razie w przypadku tego co wymyśliłem, profile muszą należec do aktywnych użytkowników. Śmieciowe nie zadziałają bo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności