Skocz do zawartości

Czy katalogi które mają PR, "umierają"?

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że katalogi mają tendencje do "umierania/znikania" po jakimś około roku swego istnienia.

Ale jaka jest tendencja dla katalogów z PR wyższym niż 0?

Przecież skoro jakiś katalog ma jakiś PR to już szkoda tak po prostu o nim zapomnieć... tak mi sie wydaję.

Wiem że na 1000 katalogów (PR mieszany) po roku zostało tylko 50%.

Ciekawe jak by wygklała sytuacja gdymyb miał liste 1000 katalogów z PR wyższym niż 0, ile procent po roku waszym zdaniem sie utrzymała?

A ja postawiłem katalog dla siebie :) właśnie bez parcia na zarabianie na nim i jak na razie po tygodniu jest całkiem nieźle :D

I tak jak już z Arkaszką dywagowaliśmy zielony pasek pr nie ma nic do katalogu oprócz tego, że chętniej się dodają - nawet jeśli to śmietnik...

katalogi to zło ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Katalogi najczęściej znikają dlatego, że najpierw jednemu z drugim się wydaje, ze to świetny biznes a potem przychodzi rozczarowanie, bo okazuje się, że przez bardzo długi czas katalog jakoś ni chuchu kasy nie zarabia...

Mój pierwszy SEOK po wprowadzeniu płatności przez kilka miesięcy "zarabiał" kilka (w pierwszym miesiącu na przykład zeszły z tego co pamiętam chyba tylko 3 kody) zetek miesięcznie z płatnych wpisów. Teraz jest dużo lepiej...

Powoli tworzę sobie kolejne katalogi na różnych skryptach (co kilka miesięcy kolejny) i przy żadnym z nich nie liczyłem na szybki zwrot zainwestowanego czasu i pieniędzy...

@ adiectus

Przesadzasz... ;) Sam robię grafę do wszystkich moich katalogów - wyglądem właściwie niewiele odbiegają od defaultowej skórki (grafik jest ze mnie marny) i jakoś nikomu to nie przeszkadza... :P

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Po prostu chodziło mi o to, że jeśli ktoś zainwestował w skórkę (np. mój katalog w stopce ;) ) to znaczy, że nie porzuci go bo prędzej odsprzeda - na pewno się znajdzie ktoś kto kupi ładny katalog bo podlinkować to nie problem dla obeznanego :P

Ogólnie trzeba patrzeć na "znane osobistości tego świata" - jeśli zgred czy właściciel multikod.pl (teraz nick z PiO wypadł mi z głowy) stawia nowy katalog to wiadomo, że można bez obaw się dodać :)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności