Skocz do zawartości

odnowienie serwera za 20 dni, co zrobić?

lamcpp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za 20 dni mija czas odnowienia serwera (zakupiłem go za 100 zł),

teraz za odnowienie chcą 300 zł i wydaje mi się to trochę dużo.

Parametry:

pojemność: 30 GB

transfer: 3000 GB

nieograniczone konta ftp, bazy MySQL, konta pocztowe

masymalne zuzycie pamieci Ram przez skrypt: 300mb

Czy można bez problemu przenieść strony na jakiś inny serwer i jaki polecacie o podobnych parametrach w tanszych cenach?

Też dobry wybór jednakże z pełnym sumieniem polecam prohost.pl

Serio ktoś poleca prohost?

100 zł za serwer który nie odznacza się żadnymi wyjątkowymi cechami a do tego ma limit 2% procesora i czasami ciężko dociągnąć działającą stronkę do końca miesiąca. Z doświadczenia wiem że nawet seokatalogu by nie pociągneła. Ja teraz ucekłem do netmark i ani mi stronek nie zablokowali ani nie mam żadnych opinii że powinienem poprawić wydajność swoich skryptów więc od prohosta radzę się trzymać zdaleka. Jedyny pozytyw który zauważyłem w prohost to to że czasami nie blokowali mi strony po przekroczeniu limitu i nie wiem czym to było spowodowane. Doszedłem wkońcu do wniosku że jeżeli nie loguje się na ftp ani do panelu klienta to mi strony nie blokują udało się parę razy więc może logowanie ma wbudowany jakiś trigger ;P

Kupił bardzo dobry hosting, kei ładnie trzyma poziom.

A jeżeli chodzi o limit % CPU, to proponuję poczytać ten wątek: https://www.webhostingtalk.pl/topic/16251-l...och-hostingach/ rozwieje wszelkie wątpliwości.

Hosting współdzielony od 3zł + VAT/ miesiąc | VPS na rok w cenie hostingu wirtualnego | Tanie domeny polskie i zagraniczne | Kreator stron www + domena + hosting + poczta www od 14zł + VAT/ miesiąc | Supermarket Usług Internetowych

no ale jak zakładałeś stronę na serwerze to były podane warunki odnowienia.

Dałeś się skusić na 20 zł ale zapomniałeś, że za rok będzie inna cena.

ja wolę zapłacić więcej i mieć gwarancję stabilności cen.- tj nie szukam okazji na 5 min. podczas gdy wiem, że będą działał dłużej.

Nas się pytasz co zrobić? To chyba Ty wiesz, czy potrzebujesz hostingu i czy Ci odpowiada?

Przedłużaj, nie kombinuj. KEI jest dobre. Też niedługo przedłużam.

A że 300zł - to jest po prostu normalna cena, kupiłeś w promocji. I NIE, nie jest to wysoka cena.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności