Skocz do zawartości

Walka z nieuczciwością - ostatnie starcie :D

pozycjoner

Rekomendowane odpowiedzi

To może jeszcze ja zaoferuję pomoc, bo uważam, że pomysł jest bardzo dobry z tym poradnikiem.

Mam w Programie Partnerskim Allegro ponad 100zł i nie wiem czy kiedyś wydam aż tyle kasy na prowizję ze sprzedaży. Wypłacanie ich nie ma sensu, bo prawie połowa pójdzie na podatek. W takim razie mogę wystawić poradnik i jakoś wyróżnić aukcję.

A jeśli chodzi o samo informowanie innych - najlepiej na stronie aukcji napisać kilka podstawowych porad, żeby dowiedzieli się nie tylko ci, kórzy kupią. - Coś typu: "Darmowy fragment/rodział", jak np. robi Helion.

W sumie to chyba wszystko będzie zgodne z regulaminem Allegro.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pomysł z poradnikiem, to chyba najlepsze rozwiazanie.

Trzeba tym zasypać allegro w różnych działach. Mam okolo 200 pozytywnych komentarzy na Allegro. Mogę też wystawić w innych kategorjach. Wiadomo, że kasa ze sprzedaży pójdzie do forumowiczej. Wlasciiwie, to można jakąs skarbonkę na foróm zorganizować. Może się przydać. Mam na koncie w Allegro chyba 30zł, też mogę ich poświęcić na ten cel.

Life's beautiful...

Teraz kilka spraw czysto technicznych pozostaje do omówienia:

-cena nie niższa niż 1zł

-ilość osób sprzedających ten sam poradnik:

im więcej tym lepiej choć jest mały problem,aby aukcja nie została usunięta musi zawierać kluzulę o wyłącznych prawach autorskich poradnika,jeśli będzie go sprzedawało kilka osób to co z tą klauzulą?

-nazwa aukcji "jak nie dać się pseudopozycjonerom",bez używania słowa Allegro bo inaczej szybką ją usuną

-jasny cel na jaki przekażemy zarobione pieniądze po opłaceniu kosztów aukcji

-kto opracuje taki poradnik-nie może być to kilka zdań naklepanych w Wordzie-negatyw murowany :lol:

Jeszcze dziś zabiorę się za konstruowanie "ładnej" aukcji.

o wyłącznych prawach autorskich poradnika,jeśli będzie go sprzedawało kilka osób to co z tą klauzulą?

Sprzedawać mogą współtwórcy poradnika. Przecież może ren poradnik pisać na przykład 10 osób.

Aha. I jescze jedno. Jeżeli bedą sprzedawać pare osób (współtwórcy), to aukcji nie powinne bys usunientę prze pracowników allegro. Bo byly by wiaregodne.

- poradniki, powiem z doświadczenia, nie chętnie kupują i jescze w takiej cenie 1 zł. Odrazu kojażą to z łatwym komentarzem. Proponował bym nazwać to kursem. I wystawić chociaż by 3.99zł

Life's beautiful...

aby aukcja nie została usunięta musi zawierać kluzulę o wyłącznych prawach autorskich poradnika

Taki poradnik można rozpowszechniać na zasadzie Open Source.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Taki poradnik można rozpowszechniać na zasadzie Open Source.

... i ci [ nierzetelni partnerzy ] z Allegro zmienią sposób wyciągania kasy od nieświadomych osób i zaczną sami sprzedawać ten poradnik.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

... i ci [ nierzetelni partnerzy ] z Allegro zmienią sposób wyciągania kasy od nieświadomych osób i zaczną sami sprzedawać ten poradnik.

Nie szkodzi. Czym więcej ludzi przeczyta go, tym lepej. Chyba poto chcą go pisać.

A ze zarobią na tym to wątpie. W regulaminie Allegro wlasnie jest taki myk, że nie można sprzedawać przemioty, " na przykład książki elektroniczne", zakupione na aukcjach. Można będzie z tego punktu skorzystać , jeżeli będzie taka potrzeba.

Life's beautiful...

Zaczełem ten temat, wiec sie poświece, napisze poradnik za dnia ( myśle ze w czwartek ), wszystko dam wam do przeczytania w oddzielnym poście - poradnik :lol:. No to tyle.

Jest jeszcze możliwosć, ze zrobi sie nowy temat i każdy napisze coś od siebie co ma byc w poradniku, ale nie "napiszcie o tym i tamtym" tylko konkret, zupełnie jakbyśmy pisali ksiazke i kazdy doda cos od siebie ?

Na sam koniec pospisuje wszystkich co sie przyczynili do napisania i sie nada prawa autorskie w kursie dla tych osob, tyle :)

Pozdro

www.gify.org

www.webmasterzy.com

P.S. poradnik - bardzo dobry pomysl tylko czy ludzie beda go kupowac? Confused

byla taka oferta - i pewnie co chwile znowu jest - pozycjonowanie + poradnik za 10 zl :!: ich poprostu trzeba uswiadomic :mrgreen:

tam sa nawet tacy co sprzedaja konto pocztowe w google i linuxa na plyce po 3-4 zl :twisted:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności