Skocz do zawartości

Walka z nieuczciwością - ostatnie starcie :D

pozycjoner

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

heh :lol: widze, ze sie to ładnie wszystko rozkręca :) =D>

Wcześniej pisaliscie ze aukcja jesli bedzie zawierala tresci takie i takie (czyt. wczesniej) to ją usuną, wiec wszystkie najbardziej oskarżające treści beda w poradniku, zrobie linki, opisy, wszystko :twisted:

Plananowany czas gotowego poradnika to czwartek w nowym poście.

www.gify.org

www.gify.org

www.webmasterzy.com

Jeśli chcecie to dobrze rozprowadzić to dajcie znać rozprowadzę to bardzo szybko do minimum 200 000 osób.

Jednak rozprowadze to za darmo (nie biorąc za to żadnych pieniędzy, ale chyba o to chodzi żeby pokazać oszustów a nie w celach zarobkowych).

Jak coś dajcie znać

:arrow: PW

Im więcej osób to przeczyta tym łatwiej jest potem to wytłumaczyć każdemu klientowi, jestem jak najbardziej za i proponuję od razu dołożyć w seopl.org dział do sciągnięcia i tam to również udostepnic ;)

Im więcej osób to przeczyta tym łatwiej jest potem to wytłumaczyć każdemu klientowi, jestem jak najbardziej za i proponuję od razu dołożyć w seopl.org dział do sciągnięcia i tam to również udostepnic ;)

Mysle ze jak bedzie jakas solidna podstawa w postaci strony chociażby to mozecie sprobowac udezyc do Piotra Majewskiego (?) z cneb.pl - kiedyś np. rozprowadzał stworzony z kimśtam dokument "Dlaczego kilka godzin to za mało żeby zaprojektować dobrą stronę internetową" czy jakóś tak. I ogólnie jest dość aktywny. A i grupe docelową ma adekwatną- ludzi którzy sie interesują e-biznesem a ci stanowia potencjalnych klientow na pozycjonowanie ;)

ludzie zajmujacy sie e-biznesem nie kupia takiej uslugi na allegro - badzmy powazni.

Dlaczego kilka godzin to za mało żeby zaprojektować dobrą stronę internetową

chetnie bym to zobaczyl, bo juz na starcie mam obiekcje co do tej tezy. jak gdzies to wynajdziesz, to podrzuc linka.

"i can handle it without linking :)"

ludzie zajmujacy sie e-biznesem nie kupia takiej uslugi na allegro - badzmy powazni.

a wiesz... nie byłbym taki pewny. nie mowie o merlinie i helionie, mowie o calej rzeszy lebkow ktorzy cos-tam przez siec sprzedaja i do nich trafia cneb.pl prezentujac styl z lekka TV-shopowy. Poza tym... nawet jesli chodzi o duze firmy... ze znajomym sie kiedys ludzie z PTF/autointernet kłócili o 30 PLN i na 30 PLN chcieli go orżnąć. Więc nie byłbym taki pewny czy nie chcieli by zaoszczędzić. Zreszta, czesto widzialem i doświadczałem niepojętych zachowań finansowych ludzi którzy więcej wydają w tydzień w burdelach niz płacą za miesiąc czyjejś pracy. A chcieli by wydać tyle co na codzienną kolację w restauracji :?

Zwłaszcza że to przecież żadna praca, coś tam siedzisz i tylko te strony przeglądasz, co nie? Siostrzeniec kolegi prezesa to mowi ze moze to zrobic za 1/10 tej ceny ;))

Dlaczego kilka godzin to za mało żeby zaprojektować dobrą stronę internetową

chetnie bym to zobaczyl, bo juz na starcie mam obiekcje co do tej tezy. jak gdzies to wynajdziesz, to podrzuc linka.

Jak znajde to podrzuce, ale wątpię ze znajde bo to dawno bylo. A ja bym się spierał z obiekcjami z kolei ;))) No chyba ze sie zapina gotową strukturę na czyjes dane ale to tez sie rzadko sprawdza.

Ja powiem tyle, jak czytam artykuły z CNEB to prawie zawsze mam dobry ubaw, zwłaszcza jeśli chodzi o aspekt ekonomi ;)

Czasem się zastanawiam czy oprócz tego forum do którego dostęp sprzedaje za 90 zł, ten gość miał kiedyś do czyienia z prowadzeniam czego kolwiek.

Jeśli natomiat chodzi o porady dla wbmasterów to nie mam wątpliwości że wśród jego "klientów" jest sporo takich osób które zlecą pozycjonowanie za 10 zł ;)

Ja powiem tyle, jak czytam artykuły z CNEB to prawie zawsze mam dobry ubaw, zwłaszcza jeśli chodzi o aspekt ekonomi ;)

Czasem się zastanawiam czy oprócz tego forum do którego dostęp sprzedaje za 90 zł, ten gość miał kiedyś do czyienia z prowadzeniam czego kolwiek.

Jeśli natomiat chodzi o porady dla wbmasterów to nie mam wątpliwości że wśród jego "klientów" jest sporo takich osób które zlecą pozycjonowanie za 10 zł ;)

Hehe, deili nie jestes pierwsza osoba ktora to pisze. A tak apropo to pan M. mozna powiedziec zaczal caly ten balagan bo pozwolil na sprzedawanie tego nieszczestnego kursu...

ale najgorsze jet to, że w komentarzach tych seo amatorów większość ludzi wyraża pozytywne opinie !! Zadowolenie są Ci, którzy są na pierwszych pozycjach na słowo "śruby sześciopienne" albo inne unikaty więc trudno żeby nie byli ;) a reszta "zadowolonych" to oszustwo - sprawdzałem według ich :portfolio" i nic takiego się nie pojawia - był jakis koleś, który pozycjonował chyba rajdy samochodowe, na fotce było na 1-szym miejscu a w rzeczywistości na którejś tam entej stronie... No chyba że dla nich pozycjonowanie to zmienianie miejsc na photoshopie ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

skadinad to dosc smutne, bo ja np. coraz czesciej natykam sie na srednie lub male firmy, ktore podchodza do tego szalenie powaznie, bo wejscia z netu generuja im duzy ruch i zysk. i to sa ludzie gotowi zaplacic dobrze, za dobrze wykonana robote, bez jakichs kretactw z obu stron.

co do projektowania strony - nie bardzo rozumiem dlaczego mialbym siedziec nad tym tydzien. ktos kto ma doswiadczenie w mysleniu/programowaniu/projektowaniu obiektowym, w html/css znajdzie sie doskonale. kwestia spojrzenia na dane jakie beda prezentowane i wybranie dogodnej ich prezentacji.

ostatnio mialem taki mini pokaz jak sie projektuje strone. w ciagu niecalej godziny krok po kroku pokazywalem, jak z czarnobialego htmla z timesem zrobic super serwis, umiejetnie umieszczajac warstwy i opisujac je cssem. w jednym momencie caly content to byl jeden paragraf pod drugim, ten sam font, ten sam kolor, w ciagu minuty pododawalem klasy i f5.

niektorzy byli zszokowani. css to naprawde oddzielenie formy od tresci...

oczywista ja wciaz mowie o projektowaniu jako o planowaniu i ogolnym zarysie, a nie o mozolnym dlubaniu w htmlu, przy np. dodawaniu nowych produktow (co i tak mozna obejsc, jak sie jest zdolniacha ;) - napisac sobie mini cms w php).

"i can handle it without linking :)"

zgdadzam się że smutne, lecz masz racje ktoś kto jest rozsądny wię że za 10 lub 30 zł to można pozycjonować się chyba we własnej szukarce na stronie. Nie mam takich problemów z tymi za 10 zł, ktoś pyta ja mu piszę jak mu cene nie odopowiada nic nie poradzę. Dlaczego mam robić za 10,30 czy 100 zł skoro uważam że robię to dobrze i wydaje swoją kase też na to. Wiesz tak analizując to czas żeby ci ludzie zobaczyli że dodanie do samego kat. Yahoo to koszt 300$. Dlatego są robaczki które pozycjonują tylko za 10 zł i nigdy nikt z niemiec nie zamówi u nich pozycjonowania. Ja zdaje sobie sprawę ilu taki robaczek musi ten bajer wcisnąć który nie działa żeby wyjść na swoje, tworzyć marketing,odpowiednie softy łącza itp. Długo by tu wyliczać,mają szczeście że w mój teren nie wchodzą bo gdyby tykali ten rynek tzn szkodząc interesom moich klientów to ich boks z wp zninoł by szybciej niż się pojawił a płacili by za niego po 300 zł msc aż do bankrutu. Ale pytanie należy zadać podstawowe - dlaczego ktoś kto oferuje pozycjonowanie za 10 zł nie potrafi wypozycjonować się sam ? jakoś nie widzę tych ofert na słowo pozycjonowanie w wynikach - więc potencjalny klient powinien prześledzić wyniki wyszukiwarek i obserwować je przez około 14-30 dni i wtedy wyłoni dobrą firmę pozycjonerską. Bo to że czasem ktoś wskoczy na 2 dni na pozycje nie świadczy że jest dobry tylko o tym że pozycje jego klientów też będą przypadkowe jak te 10 zł.

A klient - czy nalezygo chronić - nie bo Polacy to już tacy są- on wie że pozycjonowanie to dobra reklama więc na logikę nie może kosztować 10 zł - i byle więcej takich oszustówto może taki potencjalny klient przekona się że za 10 to można sobie piwo i fajki kupić a nie reklame robić - więc takich klientów mi nie żal ktorzy dokonują świadomego wyboru.

Ale wy walczyć będziecie inaczej a ja inaczej z nimi. Bo wiadomo że jeżeli ktoś robi tanio to znacz że albo spamuje albo niema wyników. Ja biorę uczciwe pieniądze to w końcu przyjdzie dzień że będę pozycjonował te hasło a wtedy taka strona zniknie z wyników - bo ja mogę zapłacić pracownikowi który siedzi i szuka spamu na hasła które np. promujemy jest spam.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności