Skocz do zawartości

Walka z nieuczciwością - ostatnie starcie :D

pozycjoner

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Na aukcji bedzie wytłumaczenie, tzn prośba by przeczytać dokładnie całą aukcje, bedzie opisana każda "sztuczka" "pozycjonerow".

Sorka że nie uczestniczyłem czynnie w temacie jednak nasuwa mi się na myśl duży problem związany z tym poradnikiem. Jeśli będą w niej opisane "sztuczki" i "kruczki" nieuczciwych pozycjonerów to czy aby nie stanie się on poradnikiem ALL-IN-ONE dla spammerów? Każdy z nich z chęcią kupi coś takiego aby poszerzyć swoją wiedzę zaśmiecania wyników wyszukiwania.

P.S. Gdzieś na forum pisałem już że to raczej "walka z wiatrakami" - nieuczciwa konkurencja jest plagą każej dziedziny i zawsze znajdzie się ten chętny aby naciągnąć kogoś kto chce zapłacić mniej.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Jeśli będą w niej opisane "sztuczki" i "kruczki" nieuczciwych pozycjonerów to czy aby nie stanie się on poradnikiem ALL-IN-ONE dla spammerów?

Uważam, że im więcej osób wie jak wygląda spam na stronie www, tym lepiej. Wtedy każdy, lub chociaż duża liczba osób, gdy rozpozna spam na jakiejś stronie to inaczej będzie patrzył na firmę - może ją od razu postrzegać jako nieuczciwa.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Wtedy każdy, lub chociaż duża liczba osób, gdy rozpozna spam na jakiejś stronie to inaczej będzie patrzył na firmę - może ją od razu postrzegać jako nieuczciwa.

Nie wydaje mi sie, zeby tak bylo, gdyz wiekszosc firm nie pozycjonuje stron samemu, ale zlecaja to pozycjonerom, ktorzy uzywaja roznych technik.

Wedlug mnie spam nie jest zawsze zly, bo niekiedy jest konieczny do wypozycjonowania strony.

Sprobuj wypozycjonowac strone na hasla takie jak "Atkins diet", "travel", "music", itd. bez uzywania spamu. Jezeli Ci sie uda znalezc w pierwszej piatce, to znaczy ze jestes naprawde dobry, albo wydales na linki kilkanascie tysiec USD.

lub chociaż duża liczba osób, gdy rozpozna spam na jakiejś stronie to inaczej będzie patrzył na firmę - może ją od razu postrzegać jako nieuczciwa.

Tu trzeba delikatnie i rozważnie. Najrozsądniejsze i najlogiczniejsze a zarazem najtrudniejsze byłoby zadanie prostego i grzecznego pytania właścicielowi domeny na której znajduje się spam. Pamiętajcie że przeciętny właściciel domeny najczęściej nie ma zielonego pojęcia co kryje się w kodzie jego strony, nie zna się też na tworzeniu stron ani ich pozycjonowaniu dlatego wszystko musi być napisane na "chłopski rozum"

zapytanie dot serwisu: https://.....................'>https://.....................

"Witam,

Zupełnie przypadkowo na stronie / stronach Państwa serwisu https://.................. znalzałem wiele elementów które są ukryte przed okiem Internauty.

- pierwszy element

- drugi element

- trzeci element

- czwarty element

- etc.

Pragnę zauważyć, iż elementy te mogą przyczynić się do trwałego usunięcia z wyszukiwarek. Jeśli to nie sprawi kłopotu to bardzo proszę o informację jaka firma czy osoba prywatna zajmuje się promocją Państwa serwisu www w internecie.

pozdrawiam

imię i nazwisko"

Teoretycznie napisanie maila w formie zapytania dot. konkretnego serwisu nie powinno być odebrane źle, jednak należy postępować rozważnie - brnięcie i próba udowadniania że ma się rację może spotkać się z bardzo negatywnymi reakcjami.

Pragnę zauważyć, iż elementy te mogą przyczynić się do trwałego usunięcia z wyszukiwarek. Jeśli to nie sprawi kłopotu to bardzo proszę o informację jaka firma czy osoba prywatna zajmuje się promocją Państwa serwisu www w internecie.

Bardzo dobry pomysł.

Ja osobiście, jeżeli nie podałbym takich informacji (może tak, a może nie musiałbym się chwile zastanowić), to na pewno wysłałbym ostrego maila do osoby która pozycjonowała. Po pierwsze żądałbym wyjaśnień, dlaczego to się znalazło na mojej stronie, a ja NIC o tym nie wiem, po drugie zażądałbym zwrotu kosztów pozycjonowania, pod groźbą podania sprawy do jakiegoś sądu czy kolegium pod zarzutem narażenia firmy na konkretne straty i druga groźba, chyba może bardziej skuteczna - zgłoszenia firmy do urzędu zajmującego się kontrolą legalności używanego oprogramowania.

Groźba może mało realna i niewieluy w nią uwierzy, ale może kilku ze spamerów się wystraszy, że stracą przez to klientów i ostrożniej podejdą do stosowanych technik. Tak czy inaczej taki mail może przynieść jakiś skutek.

Osobiście mam na oku witrynę, która w nieuczciwy sposób przeskoczyła mnie w googlu, chętnie wypróbuję tę metodę, o ile pioterk nie ma nic przeciwko wykorzystaniu jego tekstu. Jeżeli otrzymam odpowiedź, przytoczę jej treść.

o ile pioterk nie ma nic przeciwko wykorzystaniu jego tekstu. Jeżeli otrzymam odpowiedź, przytoczę jej treść.

Oczywiście że nie mam nic przeciwko. Myślę że tekst jaki podałem jest przede wszystkim w bardzo grzecznym tonie a to podstawa. Możecie go swobodnie modyfikować jednak nie polecam dodawać tam żadnej własnej informacji ofertowej bo sami zostaniecie posądzeni o stosowanie technik nieuczciwej konkurencji.

Pamiętajcie też że każdy kto napisze do kogokolwiek maila pisze na własną odpowiedzialność. List taki nie może być anonimowy bo zostanie zignorowany. Musi zawierać tytuł i nie powinien zawierać wyrazu "spam" gdyż filtry antyspamowe mogą go z miejsca usunąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności