Skocz do zawartości

Filtr 19 -> 20 luty

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Strona firmowa (firmy dla ktorej robię outsourcing) - Szkocja domena kilka lat fraza związana z marketingiem internetowym.

Przez ostatnie kilka lat top2-top4 (kamieniem).

Pewnego pięknego dnia wypadła w pi... bez żadnej interwencji z mojej strony (nawet linkiem jej nie pacnąłem).

Po kilku dniach wróciła w okolice top20.

Zmian on-site nie było. I weź tu skumaj temat :).

T.

Fikas- przeszukałam cały net, aby tylko odnaleźć link do strony:(.

W grudniu wprowadziliśmy zmiany na stronie, które miały nam pomóc, między innymi zwiększyliśmy site z 600 do 3,500. Pewnie to spowodowało takie spadki. Teraz szukam sposobu przywrócenia pozycji. Może ktoś pomoże.

Witam, jako że z pozycjonowaniem mam jeszcze mało do czynienia i dopiero się douczam ;] to mam pytanie, dzisiaj odnotowałem wysoki spadek z 1 miejsca (strona głowna) na 18 (podstrona) oraz z 1 frazy znajdującej się na 36 pozycji na +100.

Widzę że większość z was totalny chillout i pełen pozytyw, ja jednak się ciut niepokoję, ponieważ nie wiem czym to mogło być spowodowane... od 5 dni kataloguje (półautomatem) dodało się może ok 120 katalogów czyli to nie jest raczej powód filtra.

Obawiam się że powodem mogą być ewentualne duplikaty - zaprzyjaźniony portal podsyła mi wiadomości o zbliżających się koncertach, więc nie wiadomo komu i gdzie jeszcze je podsyłają.

Więc co zrobić? Nie przejmować się i katalogować dalej czy odpuścić na kilka dni/tygodni i potem ewentualnie usunąć podejrzane treści?

pozdro

Ciężko powiedzieć, bez analizy strony i linków, jednak może wiązać się to z rozpoczęciem katalogowania.

Linkuj dalej, ogólnie trzeba poczekać jakieś 7-14 dni z paniką.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

czyli dalej linkować?

bo w sumie na tą fraze która była na 1 miejscu nie linkowałem z katalogów. Ta fraza to nazwa mojego bloga - nisko konkurencyjna więc dlatego tak szybko udało się wejść na sam szczyt. Czyli to znaczy ze mam filtr na całą domenę?

a co z tekstami na stronce? zostawić na razie? bo usuwać ich nie chce - ponieważ takie są warunki współpracy, ale ostatecznie jak nie będę mieć wyboru to idzie się jakoś dogadać :D

Co wy z tymi filtrami, spadnie o 10 pozycji już Filtr, co jakiś czas google przeczyszcza swoje zasoby, wtedy bot pożadnie krązy i indexuje.

Dochodzi do tego że ileś tam procent linków na tych śmieciach gdzie były dodane od pół roku ich nie ma ( bo strony też nie ma " katalog presell page, link w sytemie, cos tam innego).

Tak linkujecie tak macie

Witam

Jak tam u Was pozycje po 19 lutego ?

Zauważam zawirowania, ale ciekawa sprawa bo np klienci na 30-40 fraz : wywaliło po 10-15 fraz o 10-25 oczek w dół.

Zaobserwowaliście coś takiego?

Witam

Mi poleciały wszystkie frazy 19.02 strony pensjonatu pod zapytania lokalne(pensjonat(y) -miejscowość,Kwatery,noclegi,pokoje... Teraz troszkę zaczynają powracać?

Nie wiem o co chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności