Skocz do zawartości

Filtr 19 -> 20 luty

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowanie ten fragment dotyczący ostatnich zmian w Google jest najciekawszy:

"Link evaluation. We often use characteristics of links to help us figure out the topic of a linked page. We have changed the way in which we evaluate links; in particular, we are turning off a method of link analysis that we used for several years. We often rearchitect or turn off parts of our scoring in order to keep our system maintainable, clean and understandable."

Trzeba się na nim skupić.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chciałbym zameldować, że większość moich fraz z filtra 19-20 luty, wróciła na swoje stare pozycje.

[edit]

literówka

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zapomniałem dopisać, że każda z tych fraz dostała przedwczoraj po kilkaset wpisów do wartościowych precli.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Również spotkało mnia podobna sytuacja. Strona która ma 3 miesiące wyleciała w okolice 30 miejsca na wszystkie 6 fraz. Wszystkie precle i katalogi są wyżej od niej. Frazy sa banalne bo już przez samą optymalizację i nasycenie tekstu strona po 4 dniach wpadła do Top. Troszke chciałem ją dopalić i trach 24 lutego wyleciała a wszystkie precle i katalogi są w pierwszej dziesiątce. To jest smiech na sali co wielkie Google robi...

@kriszo

może oberwałeś własnie za nasycenie i optymalizacje :)

Mogłem przesadzić jedynie z <h1> ale to zmieniłem od razu jak zobaczyłem że strona leci. Dalem stronę do pownownego sprawdzenia. Zmieniłem adresy url na przyjazne, i wczoraj zpingowałem. Dzisiaj znowu spadek o kolejne 16 pozycji główna fraza oraz kilka miejsc w dół na drugoplanowe frazy. Nic będe czekał, wczoraj dodałem jeszcze ją do 300 precli.

Niestety nie wróciły, ja stronę zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia bo przypuszczam że ktoś spam-report wysłał bo konkurencja jest bardzo duża w tej tematyce.

U mnie leci na łeb na szyje:/

nie wiem za co i przez co, to jest popieprzone.

Zgłąszałem do ponownego rozpatrzenia już dwa razy i ta sama śpiewka....

Widze ze update Pandy z 6-7.02.2012 dotarl 19-20.02.2012 do polskojezycznego Googla.

Podpowiem wam ze nie ma to zadnego zwiazku z wiekiem domen. Skarza sie nawet osoby ktore maja wiekowe domeny i zajmowali TOP1-2 nawet latami. Co ciekawe wiele osob polecialo z TOP1 na TOP7-8 a z TOP2 na 11-20, oczywiscie niektorzy duzo glebiej ale bardzo czesto powtarza sie 1->7 2->11-20. Polecialy nawet strony ktore nie mialy dokladanych linkow od wielu miesiecy czy strony white hatowe.

Generalnie najwiecej oberwalo stron ktore mialy mala ilosc anchorow + mocno zoptymalizowana tresc na stronie. Czesto u poszkodowanych przejawiaja sie motyw zamknietych anglojezycznych precli ktore zostaly ostatnio wyindeksowane - wyglada ze nastapila nie tylko utrata linkow z tych wyindeksowanych precli ale jakby przenoszony byl jakis lekki filtr. Najgorsze, ze bardzo ciezko wrocic do gory jesli sie oberwalo w lutowym updatecie, serpy stoja jak przyspawane i latwiej poleciec w dol niz w gore dokladajac linkow i nie wazne czy to kupujac linki w prawdziwych serwisach, preclach, wykonujac blasty xr, sb itp . Malo komu udaje sie odzyskac wczesniejsze TOPy. Niektorym pomaga podlinkowanie wieloooooma anchorami nawet nie zwiazanymi z trescia strony (typu kliknij tu, moja strona itp), innym czesciowy redesign strony + redukcja/usuniecie reklam i podniesienie tresci w "gore", niektorym pomaga dodanie sporej ilosci tresci nieprzesyconej frazami. Kiszka straszna, wiekszosc wyjadaczy liczy straty i czeka na korekte algorytmu bo aktualnie jest duzo smieci i jakies kwiatki w wynikach.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

wiekszosc wyjadaczy liczy straty

OK, to kto zatem poszedł w górę ? bo chyba ktoś musiał. Lepsi wyjadacze, czy przypadkowi szaraczkowie ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności