Skocz do zawartości

Filtr 19 -> 20 luty

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisalem ze jest sporo smieci i jakies kwiatki w wynikach. Oczywiscie dotyczy to srednich i trudnych fraz.

Co poszlo generalnie w gore - zazwyczaj wikipedia, artykuly z duzych gazet, potrafia wskakiwac ladne zapleczowki, szaraczki z kilkudziesiecioma linkami z sitem kilkunastu stron (domeny 3-12 miesieczne) na frazy gdzie wiekszosc konkurencji wydaje po kilkaset $ miesiecznie na sama dzierzawe linkow z dobrych branzowych stron. Czesto poszly do gory strony ktore maja duzo tresci na glownej 1000-2000 wyrazow + pare wychodzacych linkow do stron o duzym TR. Za to powyindeksowywalo wiele precli gdzie bylo po 50-100 artow na stronie glownej - i dobrze.

Najsmieszniejsze ze teraz w wielu przypadkach Google przyspawalo w serpach TOP7-8 stronom ktore mialy TOP1 i czesto tez sitelinki. Niektore strony nie maja zadnych reklam czasem i 0 zewnetrznych. Sam mam takie swoje 2 strony + paru klientow i nic nie pomaga - jedynie zawirowania o 2-3 pozycje w dol jak sie dolozy pare linkow i pozniej powrot.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

Mnie także dopadł ten "filtr" na wszystkie główne frazy i nic nie drgnie w górę - główne frazy:

z 5 na poz. 19-20

z 8 na poz 105 - 140

z 4 na poz. 100 - 120

Strona oczywiście dla ludzi, staż 3 lata i od kilku miesięcy praktycznie nie jest ruszana (nigdy SWLem) na swoich pozycjach utrzymana już dość długo. W sumie zapleczówka (mało tekstu i mniej linków, ale starsza o rok) była w jednej frazie na 6 miejscu, teraz ma 5. Tak jak ktoś poprzednio napisał, wyprzedziło mnie sporo serwisów, które praktycznie sporo odbiegają pod względem optymalizacji i trafności. Na razie zmieniłem całe oprogramowanie (już i tak miałem się za to zabrać) i zgłosiłem do ponownego rozpatrzenia - zobaczymy co z tego wyniknie....

U mnie od wczoraj powroty +30 na praktycznie wszystkie frazy.

Zmieniłem layout strony, 2 razy pisałem do Google o ponowną indeksację, dołożyłem tekstu na stronie i podstronach - unikat. Pingowałem, strona została dołożona do około 1000 precli + 100 jednych z lepszych katalogów w sieci. U mnie trwało ponad 2 tygodnie wyrzucenie poza TOP. Myślę że pójdzie już tylko do przodu.

it_management dzięki:]

A wróciła ci strona do poprzednich pozycji wysokich czy tylko awansowała i 30 pozycji z dalekich miejsc?

Mi strona awansowała ze 90-180 pozycji na 30 ale co z tego jak dochodu nie mam z tej strony obecnie.

Na 5 fraz wróciła do TOP na miejsca 6-10 a była na początku na miejscach 1-2, a pozostałe 3 są na miejscach 12-20, myślę że pomału będzie to wracać, ważne że są już jakieś efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności