Skocz do zawartości

Przenosiny serwisu

Konw

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam o was następujące pytanie. Planuję przenosiny serwisu jednak musi on zostać aktywny jeszcze przez jakiś czas. Wygląda to tak.

Treść z starego serwisu ma zostać przeniesiona na nowy ale przez jakiś czas będzie jeszcze istnieć na starym, czyli treść będzie w dwóch miejscach.

Moje pytanie brzmi jak przenieść treść, żeby nie zaszkodzić nowej domenie, wiadomo że będzie niżej od starej jednak to w tej chwili nie jest dla mnie najważniejsze. Czy mogę dostać filtr na domenę ? Bo przez jakiś czas będzie to jakby duplikacja treści. Znacie jakieś bezpieczne sposoby na poradzenie sobie z tą sytuacją ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

a przekierowanie 301 ?

W tym momencie nie mogę tego zrobić, w tym właśnie jest problem, udało mi się zobaczyć, że niektóre portale ciągną bezpośrednio treść z innych rss-ami i raczej nic się z nimi nie dzieje, poza tym, że są niżej w pozycji. Nie chcę zaszkodzić domenie, wszystko jest legalnie uzgodnione jednak google o tym nie wie, a boję się, że większość treści pochodzącej z innych źródeł z mała ilością unikalnego contentu może spowodować problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności