Skocz do zawartości

Jak zrobic taki serp?

skowdan

Rekomendowane odpowiedzi

Taki serp "sam się robi" dla serwisów o pewnym minimalnym pułapie ruchu i zaufania od google. Najlepiej sprawdzić czy się zrobił wpisując w google nazwę domeny. Podstrony jakie są wybierane to strony najczęściej odwiedzane przez userów - pomaga tutaj instalacja GA bo wtedy łatwiej googlowi to poznać/wyszpiegować. Później masz w GWT (o ile zgłosiłeś tam serwis) sekcję gdzie są pokazane te wybrane strony i jak Ci któraś nie pasuje możesz usunąć - ale nie możesz żadnych zasugerować.

Taki serp "sam się robi" dla serwisów o pewnym minimalnym pułapie ruchu i zaufania od google. Najlepiej sprawdzić czy się zrobił wpisując w google nazwę domeny. Podstrony jakie są wybierane to strony najczęściej odwiedzane przez userów - pomaga tutaj instalacja GA bo wtedy łatwiej googlowi to poznać/wyszpiegować. Później masz w GWT (o ile zgłosiłeś tam serwis) sekcję gdzie są pokazane te wybrane strony i jak Ci któraś nie pasuje możesz usunąć - ale nie możesz żadnych zasugerować.

Tak srednio sie z Toba zgadzam. :D

Z tego co Pan napisal taki wynik jest zwiazany z ruchem na domenie.. Zdecydowanie nie zgadzam sie z Pana opinia...

Jeśli zastanawiasz się nad naprawą komputera w Toruniu zajrzyj do Serwis Komputerowy Toruń a będziesz zadowolony.

Tak srednio sie z Toba zgadzam. :)

Z tego co Pan napisal taki wynik jest zwiazany z ruchem na domenie.. Zdecydowanie nie zgadzam sie z Pana opinia...

To niby jak się to robi? Tylko odpowiedź w stylu "wiem ale nie powiem" to sobie możesz...

Google samo dobiera co i czy w ogóle tam coś umieści. Najczęściej strony raczej zaufane mają coś takiego :) a patrząc na twoje stopki raczej się nie kwalifikujesz.

Pomocne okazuje się też linkowanie do podstron i dobór odpowiednich anchortekstów.

Przykładowo mamy stronę z komputerami abc.pl

podstronę abc.pl/laptopy linkujemy na słowo "laptopy". Tytuł tej strony również powinien zawierać to słowo.

podstronę abc.pl/komputery-stacjonarne linkujemy na słowo "komputery stacjonarne". Tytuł tej strony również powinien zawierać te słowa.

podstronę abc.pl/testy-wydajności linkujemy na słowo "testy wydajności". Tytuł tej strony również powinien zawierać te słowa.

podstronę abc.pl/kontakt linkujemy na słowo "kontakt". Tytuł tej strony również powinien zawierać to słowo.

Do tego dużo unikatowej, tematycznej i dobrej treści na danych podstronach + mapa witryny i możemy być niemal pewni, że po pewnym czasie google zacznie wypluwać coś na ten przykład:

abc.pl (opis strony)

-laptopy - komputery stacjonarne

-testy wydajności - kontakt

mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem i pomogłem

ale to załatwi sprawę anchoru abc, na hasło laptopy i testy wydajności nie pokaże się strona w pełnej wersji z kontaktem itd jak zależy koledze, popatrzyłem na różne hasła i takie wyświetlanie stron zdarza się gdy adres strony zawiera anchor.

Patrząc na podstronę serwisu która masz w stopce pizza-dowoz-torun.pl/pizza-torun-menu.html to tego typu szmelcu Google nie umieści w ten sposób o jakim piszesz:)

Pisownia oryginalna:

"Capricciosa SZYNKA, PIECZARKI, SER, AROMATY BENZONSAN"

"POMIDORO sos czosnek, pieczarkie, swetejk," Co to jest swetejk:)))))))?

A jeszcze jedno. Też prowadzę działalność w Toruniu i moja domena też ma taki SERP dla nazwy firmy oraz skrócony (czyli tytuły podstron obok siebie, oddzielone myślnikami bez opisów) dla słów kluczowych na których jestem na pierwszym miejscu. I są tam podstrony których nie linkuję od co najmniej roku, a jednej praktycznie wcale nie linkowałem. Nie mówię o podstronach typu Kontakt, tylko takich z oferty. Więc sam mam zagwozdkę czemu takie linki wybrało google:)

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności