Skocz do zawartości

.htaccess przekierowanie z podstrony do strony glownej problem

brylantuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytam i czytam to forum mecze sie juz trzeci dzien i nigdzie niemoge znalezc rozwiazania mojego problemu.

Sprawa wyglada tak ze w google mi zideksowalo plik www.mojastrona.com/xml/main.xml i chcialbym ta podstrone przekierowac do stony glownej

www.mojastrona.com/index.html napisalem w .htaccess cos takiego.

RewriteEngine On

Redirect 301 /xml/main.xml https://www.mojastrona.com/index.html

i wszystko by wygladalo pieknie po wejsciu na www.mojastrona.com/xml/main.xml nastepuje przekierowanie na www.mojastrona.com/index.html

Problem polega na tym ze www.mojastrona.com/index.html uruchamia plik www.mojastrona.com/xml/main.xml bo tam znajduje sie caly tekst strony i to chyba sie zapetla

Mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi - wie ktos z was jak zrobic zeby to przekierowanie wystapilo tylko raz

Ma ktos z was moze jakis pomysl ?

Pozdrawiam

Wygląda na to że system na którym stoi strona robi przekierowanie 1 a ty

2 i masz pętle bez zmiany w systemie Twoje przekierowanie nic nie da.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Wygląda na to że system na którym stoi strona robi przekierowanie 1 a ty

2 i masz pętle bez zmiany w systemie Twoje przekierowanie nic nie da.

Mam strone na serwerze OVH wiec zadne zmiany w systemie raczej niewchodza w gre.

Wydaje mi sie ze to jest podobny problem do tego gdy ktos zrobil strone oparta na 3 ramkach i google zaideksowalo jedna z podstron wtedy po otworzeniu tej podstrony wyswietla sie na calym ekranie jedna z podstron np: bez menu.

Mysle ze rozwiazaniem moze byc albo poprawna konfiguracja pliku .htaccess albo jakis skrypt w php.

Wiem ze znajde rozwiazanie ale chyba jeszcze troszke za malo wiem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności