Skocz do zawartości

Linki w komentarzach w nowym oknie

Lorca

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jedna sprawa. Generalnie w WP mamy dużą kontrolę nad linkami w treści postu, więc ustawiam np. linki wewnętrzne, żeby otwierały się w tym samym oknie, a linki wychodzące, żeby otwierały się w nowym. Natomiast linki w komentarzach, zarówno w nazwiskach / nickach komentujących, jak i w treści komentarzy są domyślnie ustawione na otwieranie się w tym samym oknie, przez co zabierają klikającego ze strony. Czy jest jakaś wtyczka albo sposób ustawienia tego, najlepiej bez ingerowania w kod?

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

pozdrawiam

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

Gotowej wtyczki nie znalazłem ale jest stworzenie nie jest zbyt trudne. Korzystasz z filtrów "add_filter()" na funkcję pobierającą link komentującego "get_comment_author_link()" - teraz składasz z tego adres wraz z atrybutem target="_blank" i gotowe. Przy czym w HTML 5 tego atrybutu nie powinno się stosować, należy go przenieść do CSS. I sprawa z autorami komentarza byłaby załatwiona. Podobnie można zrobić z linkami w treści komentarza.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności