Skocz do zawartości

Problem z podwójnymi linkami i podstronami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam mały problem i nie wiem jak to wpłynie na moje dotychczasowe działania. Produkty na strone importują się z programu. Problem w tym że ostatnio musiałby być wprowadzone w tym programie zmiany w nazwach produktów na potrzeby magazynu. Teraz program eksportuje mi na stronę produkt i tworzy nowego linka

czyli do tej pory było przykładowo: www.mojastrona.pl/kategoria/toster (od roku na stronie)

a program stworzył: www.mojastrona.pl/kategoria/toster-1 (nowy twór)

efekt jest taki że na stronie mam dwa produkty z tą samą treścią. Jeden powinienem usunąć. Pytanie jak bardzo odbije się to na wynikach jak zastąpie toster na toster-1?

P.S Treść i nazwy wyświetlane na www się nie zmieniają.

Pozdrawiam

ok ale jak mam 400 produktów albo więcej to chyba będzie ciężko przekierować każde z osobna

mi chodzi bardziej o to czy zamiana odbije się na wynikach wyszukiwania.

czy po prostu lepiej odłączyć program od strony i produkty wprowadzać oddzielnie przez panel administracyjny

No to masz problem.

Usuń starą bazę, wcześniej spisz adresy.

Wygeneruj nowa bazę.

Poustawiaj odpowiednie 301 ze starego na nowy produkt.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Nie napisałeś czy pozycjonowałeś podstrony.

Jeśli tak to bedziesz musiał zrobić przekierowanie 301 na nowe adresy.

Stare podstrony skasuj, w przeciwnym razie google według własnego uznania skasuje z indeksu powieloną treść

w ciagu kilku tygodni google wyrzuci z indeksu także martwe linki po starej bazie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności