Skocz do zawartości

Portal społecznościowy

chrospace

Rekomendowane odpowiedzi

To dla ludzi którzy nie chcą być inwigilowani prze facebooka i inne portale tego typu, którzy chcą mieć kontrolę nad swoją prywatnością

oraz denerwuje ich ten styl "lubię wszystko", "tablica spamu", czy "sweet fotki".

Na chrospace.com można zrobić większość rzeczy które człowiekowi są potrzebne do komunikacji z innymi, czy do zarządzania swoimi plikami.

Oczywiście nie mówie tu że jest doskonały, ale ma potencjał, jeśli ludziom by jednak przypadł do gustu ;)

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Słuchaj, chrospace, ja myślę, że osoby, które sie tu wypowiadają, dość niesmiale chcą Cię poinformować, że Twój serwis po prostu nie oferuje niczego nowego. Zwyczajnie, nie czuję potrzeby aby zakładać w nim konto. Po pierwsze odrzuca wygląd. Twój "przepych" wcale nie przyciąga. Musisz iść z trendami. Dzisiaj się liczy prostota, estetyka i profesjonalizm. Google dlatego jest popularne, że na stronie głównej oferuje tylko wyszukiwarkę. Facebook jest popularny bo ma prostą szatę graficzną, bez przepychu. Właściwie, to w ogóle nie ma grafiki. Grono, poza winogronami, nie ma żadnej grafiki prawie. Fotka ma tylko logotyp fotka. Liczy się funkcjonalność - widoczna od razu na stronie głównej. Ja bez rejestracji chciałbym widzieć co mogę zrobić w danym serwisie. Stronę główną zrób jako przewodnik po serwisie. Umieszczaj na zmianę zdjęcia pokazujące jakieś funkcje wraz z ich opisem (pierwszy lepszy link: https://www.techsmith.com/camtasia-features.html).

To dla ludzi którzy nie chcą być inwigilowani prze facebooka i inne portale tego typu, którzy chcą mieć kontrolę nad swoją prywatnością oraz denerwuje ich ten styl "lubię wszystko", "tablica spamu", czy "sweet fotki".

Jestem takim człowiekiem, mam nawet konto testowe w Twoim serwisie, ale wolę FB, bo tam są moi znajomi, proste :)

Choćbys nie wiem jak bardzo wierzył w ideę swojego portalu, głową muru nie przebijesz ;)

Zgadzam się z cbdss.

Przewodnik to bardzo dobry pomysł :soczek:

Ogólnie co wyróżnia stronkę to -

- prostota

- możliwość wgrywania różnych plików - w tym gier we flash-u

- różne motywy graficzne, w tym możliwość zrobienia własnego

- powiadomienia o nowych wiadomościach - praktycznie w czasie rzeczywistym

- zaawansowane ustawienia prywatności

- chat, notatki, blog, ogłoszenia, zdjęcia, filmiki, muzyka, demotywatory ....

Ogólnie większość tego co jest ciekawe i przydatne w sieci.

Każdy może używać tych funkcji które bardziej mu są potrzebne :(

Prostota nie jest wyróżnikiem, bo w ząłożeniu, wszystko portale społecznościowe sa proste (a to że jakieś nie sa to inna sprawa, poza tym to czysto subiektywne odczucie). Motywy graficzne, nie są oryginalne. Na myspace też można było zmieniać motywy, a dzisiaj ten portal mocno kuleje. Powiadomienia o nowych wiadomościach (w czasie rzeczywistym) mają wszystkie portale społecznościowe jakie znam. Musisz znaleźć na prawdę coś, co Ciebie wyrożni. Przeciętna osoba korzystająca z serwisu społecznościowego, raczej nie interesuje sie prywatnością (tylko ludzie świadomi internetowo tak robią) - dla dziewczyny/chłopca lat 16, zaawansowane ustawienia prywatności nie są zachęta do założenia konta. Osobiście uważam, że pierwsza strona, już powinna pokazać możliwości serwisu (bez potrzeby rejestracji/logowania). Dla przykładu jak wejdę na fotka.pl to widzę najnowsze zdjęcia, ilośc zalogowanych użytkowników, osoby aktualnie transmitujące kamerkę na fotka tv, jakieś zaposzenia na czat, najpopulraniejsze osoby itp. Po prostu widze, że portal żyje. Na Twojej stronie nie ma tego wrażenia (bez zalogowania ofc, nie wiem jak po zalogowaniu, bo nie mam konta).

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności