Skocz do zawartości

Portal społecznościowy

chrospace

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie troszeczkę zbyt " pusto "... ponad to wchodzę na stronę główną, pierwszy raz i od razu pojawiają się dwie błyszczące reklamy... może i portal fajny i warto sie tam zarejestrować, ale nie przekonam się o tym ponieważ mnie to odstrasza :P Według mnie to powinieneś zmienić :)

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

face i nk etc. wystarczy :)

z takich portali brakuje już chyba tylko "napij się ze mną online" bo nawet gole ()() już są :)

cóż, życzę powodzenia

27724610524120643113_thumb.jpg

Nie mogłam się powtrzymać i zrobiłam screena dla potomnych. W związku, że moje pytania będą nawiązywać do treści, które również znajdują się na tym screenie pozwoliłam sobie wstawić go również tutaj. Kilka pytań i uwag do autora:

1. [OPINIA] Nazwa jest całkiem w porządku. Nie ma co się czepiać, bo widziałam już dużo gorsze.

2. [PYTANIE] Co symbolizuje to zielone zwierzątko w tle?

3. [uWAGA] Wersja angielska strony jest w języku Polskim.

4. [OPINIA] W prawym górnym rogu znajdują się rotacyjne napisy m.in.:

• Chatlog to nowoczesny portal społecznościowy ...
  • Chatlog to jeden z najlepszych portali społecznościowych ...
  • Chatlog to nie facebook ...
  • Chatlog dba o prywatność użytkowników ...
  • Chatlog potrzebuje Ciebie użytkowniku ...

Są słabe. Nawet powiedziałabym bardzo słabe. Przede wszystkim strona daleka jest od nowoczesności, a już napewno nie zalicza się do najlepszych portali społecznościowych. Jeśli chciałbyś się zaliczać do tych najlepszych w Polsce to powinieneś się znaleźć w pierwszej pięćdziesiątce w jakimś rankingu, a wątpię, żebyś znalazł się w pierwszej setce. Jeśli chciałbyś wzorować się na jakimś rankingu to polecam wzorować się np. na wynikach PBI/Gemius Megapanel, aktualne wyniki są za Maj 2012 roku. Ot, jakiś tam wzorzec jest. Co prawda ja osobiście uważam, że najlepszy portal społecznościowy niekoniecznie jest najpopularniejszy, ale przynajmniej wiesz z kimś możesz się porównywać.

Chatlog to nie Facebook - so true.. pod każdym względem. Nie wiem czy dbacie o prywatność użytkowników, bo nie zachęciliście mnie do założenia u Was konta. Z ostatniego komunikatu wnioskuję, że mnie potrzebujecie, ale odpowiem na Wasze potrzeby dopiero jak mnie do tego jakoś zmobilizujecie, a szata graficzna i treści ze strony głównej wołają do mnie - UCIEKAJ!

Mimo mojej niechęci do założenia konta obejrzałam jeszcze filmik trwający 8 minut z 20 maja 2012 roku, gdzie strona wyglądała nieco inaczej. Na początku co mnie zniechęciło to IVONA. Robiąc filmik na którym prezentowane są możliwośći serwisu można śmiało zaopatrzyć się w jakiegoś profesjonalnego lektora, a jak nas nie stać to samemu nagrać dzwięk. Oglądając to czułam się jak przy filmikach z cyklu "dzieci epulsa są złe" albo "dzieci neostrady", które kilka lat temu były bardzo popularne, a korzystanie z IVONY świadczyło o autorze, że chce pozostać anonimowy. Czy chcesz pozostać anonimowy dla swojej społeczności?

To mi podsunęło do głowy: gdzie jest dział kontakt?!

Mamy dwa typu konta: rejestracja użytkownika i funpage. Fun mój drogi z angielskiego zabawa i na pewno zabawa nie kojarzy się z promowaniem jakiegoś produktu (o czym słychać w dalszej części filmiku). Po tym dałam sobie spokój z marnowaniem mojego czasu. Zresztą filmik reklamuje serwis, kiedy miał jeszcze inną nazwę i funkcjonalności, więc zakładam, że i tak jest nieaktualny. Poczekam na jego aktualną wersję.

Ostatnia sprawa. Zastanawiam się skąd wziąłeś 2892 użytkowników, skoro masz:

- słabe słowa kluczowe (Chatlog, https://chatlog.eu, portal społecznościowy, portal randkowy, portal komunikacyjny)

- za długi opis strony (Meta description)

- totalnie zero treści i nagłówków (Headings) na stronie

- stosunek treści do kodu to zaledwie 12.62%

- brak pliku robots.txt (czyli w sumie jakbym chciała to bym przez google wyindeksowała panel administracyjny)

- niezdefiniowną mapę strony (XML Sitemaps)

- niezdefiniowany język strony

Poza tym gratuluję Google Analytics. Czy mógłbyś się pochwalić jakiego rzędu masz odwiedziny dziennie/miesięcznie?

PR: 0, Zindeksowanych stron: 0, Alexa Ranking: n/d, Wiek: n/d, Twitter: 0, Facebook: 0, Google+: 0

Opinia jest całkowicie obiektywna i starałam się zawrzeć tak dużo uwag, jak tylko byłam w stanie na początku wyłapać.

• 1 miesiąc temu...

Bądźmy szczerzy. Jeśli dzisiaj ktoś chce być na jakimś portalu społecznościowym to będzie na FB a osoby starsz (nie chcę nikogo obrażać) wybiorą NK. Jeśli nie ma go na Fb to znaczy, że takie portale go nie interesują i raczej nie zarejestruje się na innym. A raczej zwykłym ludziom bez milionowych nakładów $$ nie dane będzie konkurować z FB. Takie moje zdanie.

Ciekawy przewodnik po Polsce - 1001miejsc.pl

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności