Skocz do zawartości

Sklep Internetowy i Katalogowanie

Stanleyek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od paru dni staram się katalogować swój sklep internetowy na róznych katalogach (darmowych katalogach).

Moje pytanie jest następujące otóż żmudnie przeglądanie katalogów zwróciło moją uwage na opcje Wpis zwykły(link zwrotny) o co chodzi z tym BL, jak to wpłynie na mój sklep internetowy, jeżeli takowy backlink dodam do swojego sklepu i oczywiscie czy warto praktykować taka technikę.

Chce skutecznie katalogować swój sklep tak więc czekam na wartościowe wypowiedzi i oczywiście prosze o tolerancje, jestem początkującym forumowiczem(do pozycjonera mi jeszcze daleko) :)

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Unikaj takich katalogów z linkiem zwrotnym, G nie lubi jak ze strony wychodzi dużo linków i może sklep zacząć traktować jak śmietnik, z takiej wymiany to katalog ma większe korzyści. BL to link do twojej strony, najważniejsza jest jakość linków, oczywiście nie ma co gardzić nawet słabymi linkami.

Unikaj takich katalogów z linkiem zwrotnym, G nie lubi jak ze strony wychodzi dużo linków i może sklep zacząć traktować jak śmietnik, z takiej wymiany to katalog ma większe korzyści.

Czyli jakie działanie z katalogami bedzie najskuteczniejsze dla mojego sklepu.

Czy w ogóle katalogowanie na darmowych katalogach jest warte zachodu?

Każdy na początku dodaje do darmowych katalogów, ilość sensownych darmówek jest mocno ograniczona, bo jakl coś jest dobre to po co ma być darmowe. Na początek poszukaj listy tkz VIP katalogów i do nich dodaj, Później do tych z listy z najwyższym PR ale bez linka zwrotnego https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=9512 , jak to skończysz to czas na precle, zaplecze itd

Każdy na początku dodaje do darmowych katalogów, ilość sensownych darmówek jest mocno ograniczona, bo jakl coś jest dobre to po co ma być darmowe. Na początek poszukaj listy tkz VIP katalogów i do nich dodaj, Później do tych z listy z najwyższym PR ale bez linka zwrotnego https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=9512 , jak to skończysz to czas na precle, zaplecze itd

Kupiłem sobie baze katalogów oraz program do dodawania pół automatycznego(Seo Bohater 4)

Przepraszam zapomniałem dodać ze kataloguje na SEO KATALOGACH

Witam. Ja dodawałem moja stronę do katalogów bez linków zwrotnych. Ale spróbowałem kiedyś i umiesciłem kilka linków na stronie. W ciągu dwóch tygodni strona spadła na niektóre frazy na dalej niż setne pozycje...

Od razu usunąłem linki i jakoś po dwóch tygodniach strona zaczęła wracać na stare pozycje. Stronę mam dość młodą więc nie polecam na początku takiej metody. Pozdrawiam

Akceptuj karty płatnicze --> Terminale Płatnicze

Witam. Ja dodawałem moja stronę do katalogów bez linków zwrotnych. Ale spróbowałem kiedyś i umiesciłem kilka linków na stronie. W ciągu dwóch tygodni strona spadła na niektóre frazy na dalej niż setne pozycje...

Od razu usunąłem linki i jakoś po dwóch tygodniach strona zaczęła wracać na stare pozycje. Stronę mam dość młodą więc nie polecam na początku takiej metody. Pozdrawiam

Strona ma około pół roku.

Jaki przedział czasowy odróznia młodą witryne od starej?

Moja też ma około pół roku. Niestety nie potrafię powiedzieć kiedy witryna jest starsza czy młodsza.

A od kiedy pan pozycjonuje swoją strone? I jakie ma wyniki, oczywiscie jeśli mógłby Pan zdradzić.

Oczywiście że to nie tajemnica:) Stronę pozycjonuję gdzieś od października tamtego roku i jest to moje pierwsze pozycjonowanie. Zresztą strony www nauczyłem się też w tamtym roku robić... Strona w tym momencie na dwie najważniejsze frazy jest na 24 i 37 pozycji (monitoruje to codziennie). Ale jako że internauci wpisują różne słowa w wyszukiwarkę ostatnio na kilka fraz byłem w pierwszej 10 tce. od wtorku intensywnie linkowałem i przewiduję kolejny skok w pozycji, oczywiście w górę :)

Oczywiście że to nie tajemnica:) Stronę pozycjonuję gdzieś od października tamtego roku i jest to moje pierwsze pozycjonowanie. Zresztą strony www nauczyłem się też w tamtym roku robić... Strona w tym momencie na dwie najważniejsze frazy jest na 24 i 37 pozycji (monitoruje to codziennie). Ale jako że internauci wpisują różne słowa w wyszukiwarkę ostatnio na kilka fraz byłem w pierwszej 10 tce. od wtorku intensywnie linkowałem i przewiduję kolejny skok w pozycji, oczywiście w górę :)

Do płatnych czy do darmowych katalogów??

Dodam jeszcze że przejrzałem setki stron i tyle samo artykułów na temat pozycjonowania. Więc co moge poradzić? Czytać, czytać i próbować na swojej stronie. Cieszyć się efektami - bo to cieszy:) i nie załamywac zpadkami!

A to różnie. Głównie bazowałem na tym aby katalogi miały wysoki PR. Jeśli katalog ma PR 5 to wart wysłać sms za 2 czy 3 zł.

Dodam jeszcze że przejrzałem setki stron i tyle samo artykułów na temat pozycjonowania. Więc co moge poradzić? Czytać, czytać i próbować na swojej stronie. Cieszyć się efektami - bo to cieszy:) i nie załamywac zpadkami!

Dobrze wiem że z pozycjonowaniem wiąże się wiele czytania.

Tylko ciekawią mnie techniki skutecznego katalogowania czy np. póki co mam na darmowych pozycjonować czy zainwestować pieniadze i do płatnych tylko dawać.

TYLKO do płatnych na pewno nie gdyż wydaję mi się że nie koniecznie katalog płatny musi byc lepszy od darmowego. U mnie to jest tak pół na pół.

A jak jest z pingowaniem katalogu jak się doda wpis, mam SB4 i zastanawiam się czy po każdym dodaniu powinienem pingować czy dopiero jak dostane e-maila że wpis został dodany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności