Skocz do zawartości

Jakie typy linków w lokalnym serwisie ogłoszeniowym

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Lokalny serwis ogłoszeniowy będzie na pewno pozycjonowany na ogłoszenia i nazwa miasta, poza tym będą tam ogłoszenia z różnych kategorii, pobliskich miejscowości, podstrony z ogłoszeniami, same ogłoszenia no i może tagi. Stąd zastanawiam jakie typy linków zastosować dla tych wszystkich stron, moja propozycja jest taka, żeby nie było DC:

strona głowa: index, follow

strony kategorii: index, follow

strony miejscowości: index, follow

strony ogłoszeń: index, follow

podstrony, na których powielana jest taka sama skrócona treść jak w kategoriach, tagach, miejscowościach: noindex, follow

tagi: noindex, follow

regulamin i kontakt: noindex, nofollow

jest jeszcze jakiś inny nowy atrybut ale zapomniałem jak się nazywa, który wpływa na to, że niektóre podstrony są brane jako bardziej ważne od innych, na których jest ta sama treść tzn. powielana.

Jak Wy byście to usawili?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Możesz jeszcze użyć rel canonical, do wskazania źródła.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 miesiące temu...
Możesz jeszcze użyć rel canonical, do wskazania źródła.

Podepnę się pod temat, ponieważ też jestem właścicielem serwisu z ogłoszeniami i mam problem z indeksacją linków z mojej strony. Otóż linki z mojej witryny zawierają duże litery (np. neobazar.pl/Sprzedam_Audi) a jeśli Google indeksuje je z samymi małymi literkami (np. neobazar.pl/sprzedam_audi), to wtedy jest błąd indeksacji i błąd 404. Czytałem nieco o tym atrybucie rel="canonical". Czy to rozwiąże mój problem a jeśli tak to jak go wdrożyć, by był skuteczny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności