Skocz do zawartości

Sklep stworzony/dobrany przez firme pozycjonerska?

King

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie dajmy , że mam zamiar tworzyć sklep który będzie pozycjonowany przez jakąś firmę.

To lepiej najpierw z firma pogadac i zeby oni doradzili odpowiedni CMS pod sklep ktory chce prowadzic czy np. bez pytania kupic domene , serw , wgrac preste i dodawac unikalne teksty i dopiero gdy sklep nabierze rozmiarow gadac z firma pozycjonująca ?

Pzdr

Każda firma pozycjonerska będzie na coś narzekać. Zobacz na czym są postawione sklepy z "twojej branży" wybierz najczęściej powtarzający się skrypt :D

Co do rozmów z firmą pozycjonującą, to możesz zapytać o zdanie tych, którym w przyszłości będziesz chciał zlecić pozycjonowanie. Im więcej czynników za jakimś cms, tym lepiej go wybrać.

Zobacz na czym są postawione sklepy z "twojej branży" wybierz najczęściej powtarzający się skrypt :)

jeżeli to ma być wyznacznikiem wyboru optymalnego silnika sklepu to Panu już podziękujemy..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zobacz na czym są postawione sklepy z "twojej branży" wybierz najczęściej powtarzający się skrypt ;)

jeżeli to ma być wyznacznikiem wyboru optymalnego silnika sklepu to Panu już podziękujemy..

Panu również ;) bo jeśli firma będzie do d*py, to nawet najlepszy cms nie pomoże ;)

// Edycja:

Zrozum sam temat jest beznadziejny, on i tak wybierze taki skrypt jak sobie stwierdzi. Firma pozycjonująca i tak mu powie, że mógł wybrać inny, taki który oni by polecili, lub oni sami zrobili. Bez różnicy jest zatem jaką radę dam, czy damy ;)

Mogę równie dobrze napisać, że wszystko co jest gnu gpl jest g*wno warte ;) i zmieni to coś. Można tak samo wypozycjonować sklep na open source, jak i na dedykowanym rozwiązaniu. Kwestia tutaj jest tego, kto i w jaki sposób będzie pozycjonował.

seo-ninja temat jest bardzo dobry - kolega pyta czy wszystko zlecić firmie SEO/SEM czy może wziąć część odpowiedzialności na swoje plecy.

i to właśnie opcja pod tytułem "wziąć na swoje plecy" jest poprawna bo firmie SEO/SEM powinno walić jaki engine sklepu wybrał klient - wypozycjonować da się każdy sklep, bez względu na silnik, domenę czy serwer.

Po mojemu King powinieneś zrobić tak:

1/ przeanalizować swoje potrzeby - ile będzie produktów, jak dużo opisów i zdjęć do każdego produktu oraz przewidywaną ilość wizyt (z dużym zapasem) i pod to wybrać serwer

2/ przeanalizować potrzeby i możliwości integracji z allegro, płatnościami online i porównywarkami (które aktualnie leżą i kwiczą) + pkt.1 i pod to wybrać engine

3/ wybrać sobie domenę, która wcale nie musi mieć w nazwie asortymentu towaru, którym będziesz handlował i zarejestrować ją - musi być krótka, łatwa do przekazania i w miarę chwytliwa

3a/ instalacja sklepu + jego optymalizacja na dzień dobry + ewentualne integracje

4/ wprowadzać produkty + jednocześnie katalogować i preclować - niech sobie domena ładnie się indeksuje i nabiera "mocy"

5/ przeanalizować dotychczasowe poczynania "domowego pozycjonowania", przeanalizować konkurencję i sprawdzić czy własnymi siłami nie dasz rady pozycjonować (zwłaszcza na niedoceniany long tail)

6/ podjąć decyzję czy opłaca się zatrudnić firmę SEO/SEM

Co do samego engine'u to wszystko co w miarę świeże będzie ok - czy to OS/GNU czy płatne. Najważniejsze jest aby taki engine miał te funkcje, których będziesz teraz i w przyszłości używał - zwłaszcza przy OS/GNU bo tam czasem ciężko o jakieś dodatki i integracje. W przypadku engine'u pisanego na zlecenie kwestia umowy i wspólnych ustaleń reguluje na co możesz teraz i w przyszłości liczyć.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

robi ten sklep jeśli chodzi o seło. :)
Robi, ale duże braki jak chodzi o seło ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Presta jak wszystko ma wady i zalety. Z wad brak newslettera np. albo brak różnych cen za przesyłki (niech ktoś spróbuje zintegrować ship2pay to zobaczy o czym piszę).

Generalnie można skonsultować z firmą seo. Wybrać silnik jaki pasuje a przy tworzeniu sklepu obowiązkowa współpraca.

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

robi ten sklep jeśli chodzi o seło. :)
Robi, ale duże braki jak chodzi o seło ...

ale on o tym wie :)

ten skrypt to kobyła ... i bardzo trzeba się napocić żeby go zoptymalizować. Ciężko wyczuc co jest dobre: seo ninja podal dobry przykład - wziąć to co ma konkurencja. Rownie dobrze jednak można wziąć to czego konkurencja nie ma :) przy tych samych produktach lepiej mieć coś innego z inną treścią i przy optymalizacji "wyjedzie" lepiej.

Co do prowadzenia cąłości projektu przez jedną firmę: tak można to oddac jednej firmie dzięki temu (przynajmniej teoretycznie) można uniknąc róznych kosztów. Ale skąd inąd im więcej jedni robią tym gorzej potem to od tej firmy odzyskac.

Jeśli firma webmajsterska zajmuje się seo to wie jak sklep ma być przygotowany (choć i tak dopiero po dobrnaiu fraz przychodzi czas na optymalziację).

Znam prestę, istudio i kilka innych (w tym IAIko) - kwestie optymalizacyjne i tak zawsze wychodza na szarym końcu projektu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności