Skocz do zawartości

Jaki CMS na darmowe hosty?

Rzezniczek

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki CMS byście polecili na prowadzenie Blogów zapleczowych na darmowych hostach? Jaki będzie najbardziej SEOfriendly?

Średnie parametry kont:

- Pojemność całkowita 1GB

- Transfer 1GB/M-C

- Obsługa php (NIE)

- Baza MySQL (NIE)

- Baza PostgreSQL (NIE)

Da radę coś postawić oprócz HTMLa?

@Rzezniczek

A po co sobie życie utrudniasz?

Jest pierdylion darmowych hostingów bez takich ograniczeń.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie wiem czy są na to jakieś gotowce, ale kiedyś spotkałem się z systemem gdzie treść była generowana/edytowana itd na jakimś normalnym serwie i aktualizowana właśnie na podobnych śmieciowych hostingach (po SCP czy FTP). To akurat było autorskie rozwiązanie, ale myślę że tylko coś takiego da radę.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Swego czasu, jak php jeszcze raczkowało, na niektórych serwerach było możliwe coś takiego jak SSI, jeśli serwer to obsługuje to można zrobić coś takiego:

<!--#include file="included.html" -->

jak widzimy, jest możliwość wczytania pliku html, wewnątrz innego pliku html, a więc dałoby się zrobić coś w rodzaju templatki.

Można też wczytać plik i wyświetlić go za pomocą javascript, tyle że nie wiem czy google to zobaczy (lata temu testowałem coś takiego i wtedy sprawdzałem jakoś parametr w url poprzez javascript, następnie ładowałem plik tekstowy do pamięci i wyświetlałem przez document.write).

Zależy co chcesz wygenerować, jeśli zwykłą strone 5 podstron to możesz przecież zrobić to "z palca". Jeśli np. 10 tys. plików - to juz inna bajka.

Ale tak jak wyżej, jeśli nie ma tam php to z deka mija się z celem taka robota. Pobieranie z innych stron np. w "ramce" samego html'a jak najbardziej.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

A jest jakiś generator stron html który mi rozbuduje stronę na tagi, słowa kluczowe wpisów, kategorie itp żeby napędzić SEOfriendly i site w HTMLu? A może żeby jakoś wyłapywał słowa kluczowe i z automatu w treści wstawiał linkowanie wewnętrzne.

Jakiś godny polecenia generator stron HTML?

Wtedy na lokalu by się generowało taką stronkę a potem przez ftp już ręcznie można pakować takie gotowce.

Czy mogę generować np. z Wordpressa strony w HTML z tymi wszystkimi bajerami SEO tj. tagami, słowami kluczowymi, kategoriami itp?
Można wygenerować i je zapisać w całości jako strony HTML, ale to na serwerze z PHP później pewne czasy mary i te statyczne będą działać na serwerze bez PHP, ale z obsługa modrewrite czego na darmowych i tak nie nie ma....

---

Hmmm może nawet szło by zrobić taki, by nie potrzeba było obsługi modrewrite.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Z tą transformacją WP na HTML to już przemyślałem. Chyba za dużo syfu by było w kodzie źródłowym.

Raczej bym się skłaniał do jakiegoś zaawansowanego generatora HTML na stacjonarnym a potem ręcznie już powrzucać gotowce przez ftp.

Na razie mi nic nie przychodzi do głowy oprócz wykorzystania programu Miona i stworzenia tak szablonów żeby chociaż trochę się przybliżyły do dodatków SEO w Wordpressach. Można też spróbować tym programem wygenerować dużo stronek i potem ręcznie to pospinać w Tagi, Kategorie, Słowa kluczowe itp. Pomysł jest tyle, że sporo ręcznych robótek.

@Chyba za dużo syfu by było w kodzie źródłowym.

Panie Kolego nie ma różnicy czy pliki są statyczne czy w tak zwanym PHP kod HTML jest taki sam i w zasadzie nie ma czegoś takiego jak ich transformacja na HTML :D Jedynie co byś musiał zrobić to utworzyć kategorie, dodać wpisy, czary mamy -> wysłać na serwer i w zasadzie jest to samo tylko bez interakcji jak komentarze itd

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności