Skocz do zawartości

Filtr za katalogowanie.

AdamA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie pytanie, może ktoś z Was będzie potrafił mi odpowiedzieć na nie.

Czy za ręczne dodawanie do katalogów można otrzymać filtr?

Otóż od około miesiąca dodaję swoją nową stronę, a dokładniej forum do katalogów, głównie tych z dużym pr, po kilka katalogów dziennie. Dodałem ją też do kilku precli.

Na te łatwiejsze frazy bardzo ładnie domena pnie się w górę, natomiast na te trudniejsze było tak, że długo w ogóle się nie pojawiała się w indexie, natomiast niedawno wskoczyła do top100. Cały czas katalogowałem.

Kilka dni temu strona spadła na 250 pozycje, a na inna frazę w ogóle wyleciała.

Czy to może być filtr?

jestem pewien, że to na pewno nie filtr. jeśli dodajesz po kilka dziennie, to tak łatwo sobie nie zasłużysz na filtr.

skok do top100 to taki bonus od google dla nowych stron; żeby na stałe zawitać w top100 i piąć się w górę potrzeba czasu i jeszcze większych nakładów sił (oczywiście wszystko zależy od konkurencyjności frazy).

Witam. Zgadzam sie z przedmówcą.

U mnie było podobnie. Na poczatku strona ładnie wskoczyła nawet w top 50 a potem nagle bum i strona poleciała na ponad 100. Linkowałem dalej, długo było bez zmian aż w końcu się ruszyło i teraz jestem w top 20. Ja linkuje trzy wpisy dziennie+ kilka precli.

Linkuj dalej a efekty na pewno będą.

Akceptuj karty płatnicze --> Terminale Płatnicze

Warto też rozejrzeć się za jakimiś linkami wysokiej jakości, np. na stronach powiązanych tematycznie (na wszystkich podstronach, czyli link site-wide). To pozwoli szybciej ustabilizować pozycję i popchnąć stronę do przodu. Oczywiście, jak koledzy wspomnieli, kataloguj i dodawaj do precli cały czas. Powodzenia ;)

Warto też rozejrzeć się za jakimiś linkami wysokiej jakości, np. na stronach powiązanych tematycznie (na wszystkich podstronach, czyli link site-wide).

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Czy właśnie w takim przypadku mogę wstawić dwa linki wychodzące do mojej strony np. w stopce, z różnymi anchorami, czy też lepiej pozostać przy jednym?

Nie można dostać filtra za ręczne katalogowanie. Bo raz, że wpisy są w różnych odstępach akceptowane, dwa, że Google w różnym czasie je zaindeksuje.

Podaj stronę i frazę.

Zapraszam Cię do odwiedzenia mojego serwisu WWW związanego z uważnością oraz mindfulnessem, co jest niezwykle potrzebne w dzisiejszych zakręconych i zabieganych czasach.

Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Warto też rozejrzeć się za jakimiś linkami wysokiej jakości, np. na stronach powiązanych tematycznie (na wszystkich podstronach, czyli link site-wide).

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Czy właśnie w takim przypadku mogę wstawić dwa linki wychodzące do mojej strony np. w stopce, z różnymi anchorami, czy też lepiej pozostać przy jednym?

Lepiej będzie skupić się na jednym anchorze, który najbardziej Cię interesuje.

Jeden to za mało, ponieważ w przypadku filtra odcina Cie od głownej frazy, jeżeli linkujesz na kilka anchorów jest szansa, że pozostałe frazy zostaną nie zafiltrowane.

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności