Skocz do zawartości

joomla a obciążenie serwera

torad

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zamierzam stworzyc portal regionalny na cmsie joomla.

Wyczytałem na forum i innych stronach, że przy dużej ilosci odwiedzających na raz i duzej ilosci uzytkowników joomla pochłania duze zasoby serwera i strona może się wieszać.

Korzystam z rozwiązań serwerowych na 1and1.co.uk

moje pytanie jest następujące co mam rozumieć pod pojęciem duża ilosc odwiedzających jednoczesnie ?? oraz duża ilosc użytkowników ?? powodująca zwalnianie strony itd...

czy może ktos podac jakies liczby albo przedzialy z wlasnych obserwacji

pozdrawiam,

Torad

@moje pytanie jest następujące co mam rozumieć pod pojęciem duża ilosc odwiedzających jednoczesnie ??

Jest sobie tramwaj i siedzi w nim jedna osoba = mała ilość użytkowników jednocześnie

Jest sobie tramwaj i wszystkie miejsca siedzące są w nim zajęte do tego jadą na stojąco w ścisku = duża ilość użytkowników jednocześnie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

joomla pochłania duze zasoby

Nie tylko Joomla :D

Jeśli wykonasz optymalizację witryny zminimalizujesz ryzyko, jest wiele technik optymalizacji nie ma sensu w tej chwili o tym mówić. Przydałaby się informacja o parametrach hostingu i przewidywany ruch oraz plan kampanii - dlaczego plan kampanii? Ponieważ możesz mieć "jednorazowe" akcje reklamowe które przyniosą bardzo duży ruch, innymi słowy mówiąc po reklamie w TV może ci nagle na stronę wparować kilkuset userów i dokonać wielu odsłon = wysoki serwer load :/ Stąd też w ciemno nie ma co rozmawiać i proponować metod optymalizacji.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Każdy serwer dla Ciebie będzie dobry, strona jest w faazie rozwoju, musisz patrzeć czy Ci wystarcza dotychczasowy pakiet, a jak nie to go systematycznie powiększać. Dobrze zoptymalizowana Joomla jest dość oszczędna, ale wszystko zależy od modułów/pluginów/samego kodu i grafiki, 1 głupi skrypt potrafi zarżnąć serwer jak rzeźnik świnie ...

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Znam kilka portali regionalnych na joomli i działają bez problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności