Skocz do zawartości

Audyt pozycjonowania

sd81

Rekomendowane odpowiedzi

IMHO bez branży SEO wyniki wyszukiwania wcale nie byłyby "czyste", ponieważ jest od groma spamerów (np. z najróżniejszych programów partnerskich), których "reklamy" zanieczyszczałyby SERP-y, nieuczciwie "głosując" swoimi linkami.

Podstawowy algorytm G. byłby idealny w idealnym świecie. To, że ktoś wykorzystuje jego słabości, nie jest przestępstwem.

Od dobrych kilku lat czekam na jeden , dosłownie jeden przykład strony jakiegoś klienta pozycjonowanej niezgodnie z jej treścią przez firmę SEO ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

przestępstwo to za mocne slowo, ale jeśli tworze produkt A a podmioty xyz wpływaja na jego funkcjonowanie to czysto teoretycznie jest to dzialanie na szkode. Tym nie mniej "dobre" pozycjonowanie tak na prawdę pomaga googlowi - czy moze raczej dobre pozycjonowanie wartosciowych stron - bo co ludziom po dobrze wypozycjonowanej bzdurnej stronie.

Czyli nie ma pozycjonowania zgodnego z wytycznymi. Rozumiem ze ostatnio glosna sprawa i zablokowaniu kilku wiekszych witryn za stosowanie swl-i to jakiś krok ku oczyszczeniu wynikow. Swle to jak rozumiem dzialanie podobne do np. stworzenia systemu ktory klikałby w reklamy - czyli coś zautomatyzowanego, co sztucznie nabija plusy. A co może być kolejne, czy może dodawanie masowo strony do katalogów zostanie niedługo tak samo ukarane? Przypuszczam, że temat też nie jest płytki i może strona zostać ukarana ale gdy katalogi będą niskiej jakości?

I wróce do pytania o audyt. Jak mogę sprawdzić czy firma, którą zatrudniam podejmuje przynajmniej powszechnie uznawane - dobre metody. Czy liczy się jakość katalogów, czy może jakiś stosunek ilości wpisów w katalogach to umieszczanych artykułów. Albo może jakie działanie powinno zapalić mi czerwoną lampkę, że firma stosuje podejrzane metody.

Kazda metoda jest dobra pod warunkiem ze jest skuteczna.

ale nie dla każdego

Czyli nie ma pozycjonowania zgodnego z wytycznymi. Rozumiem ze ostatnio glosna sprawa i zablokowaniu kilku wiekszych witryn za stosowanie swl-i to jakiś krok ku oczyszczeniu wynikow.

Nie ma pozycjonowania zgodnego z wytycznymi bo raz , że wytycznych nie ma (są tylko wskazówki - jak się dzisiaj oficjalnie dowiedzieliśmy) , każde pozycjonowanie stoi w sprzeczności z interesami google .

Ostatnia akcja nie miała nic wspólnego z oczyszczaniem wyników - to opinia paru osób (w stosunku do ogólnej ilosci użytkowników tych serwisów)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I wróce do pytania o audyt. Jak mogę sprawdzić czy firma, którą zatrudniam podejmuje przynajmniej powszechnie uznawane - dobre metody.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś zajrzyj na stronę do której link znajduje się pod postami @Beerbanta.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeśli firma postawiła chodź 1 stronę z której dodała linka do Ciebie lub dodała 1 wpis do katalogu [...] czyli 10000% rynku jest nie zgodne z wytycznymi :)
Czyli nie ma pozycjonowania zgodnego z wytycznymi.

Nie zgodzę się z takimi tezami. Wskazówki G kwalifikują działania w zależności od intencji podejmującego je.

Wystarczy, że dasz ogłoszenie, że szukasz hobbystę-amatora, który pomoże Ci w popularyzacji Twojej strony. Agencja SEO prześle Ci ofertę darmowego dodawania strony do bezpłatnych (ważne!) katalogów (i płatnego doradztwa w sprawach marketingu). Podpiszecie stosowną umowę. Strona idzie w górę, a wszystkie działania są zgodne ze wskazówkami. Czyż nie ?

Wystarczy kliknąć "Cynizm +1" :)

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

Nazewnictwo i przywiązanie do niego to późniejsze problemy zrozumienia co tak naprawdę się dzieje. Pozycjonowanie - określenie stare i potoczne a może nazwijmy pisanie artykułów, linkowanie w katalogach umieszczanie postów po forach, wciskanie wpisów do zagranicznych katalogów, robienie stron tematycznych linkujących do tej wybranej po prostu : usługą promowania witryny internetowej - czy to ma wpływ na pozycje ;) to już problem Guglarza. Jak go zwał to za każdym razem według mnie jest zabawa w ciuciubabkę z Google. Nie gniewaj się kolego ale nikt tu nie powie, że właśnie te linki spowodowały spadek pozycji na dane słowo Twojej strony, owszem jest możliwe iż nadmierne linkowanie spowoduje spadek lecz jeśli ktoś daje umowę i stara się wywiązać z niej rzetelnie nie popełni takich błędów bo to błąd szkolny. Jeśli skorzystałeś z oferty poza Allegro to poczekaj spokojnie sam obserwuję dziwne spadki i za kilka dni czy tygodni pozycja wraca. Przede wszystkim w tej zabawie potrzebna jest cierpliwość to co chce się aby było szybko raczej nie wychodzi już tu pisałem pośpiech jest dobry przy łapaniu pcheł. Zadaj pytanie firmie która Cię pozycjonuje no chyba, że skończyłeś z nimi współpracę i notujesz spadki - a to rozumiem to normalna rzecz. Wszystko zależy od tego jaką przyjęto strategię.

Nie zgodzę się z takimi tezami. Wskazówki G kwalifikują działania w zależności od intencji podejmującego je.

Wystarczy, że dasz ogłoszenie, że szukasz hobbystę-amatora, który pomoże Ci w popularyzacji Twojej strony. Agencja SEO prześle Ci ofertę darmowego dodawania strony do bezpłatnych (ważne!) katalogów (i płatnego doradztwa w sprawach marketingu). Podpiszecie stosowną umowę. Strona idzie w górę, a wszystkie działania są zgodne ze wskazówkami. Czyż nie ?

Wystarczy kliknąć "Cynizm +1" ;)

W/g wskazówek Google każde "sztuczne" działania podjęte w celu podniesienia rankingu są sprzeczne i naruszają ideę tych wskazówek . Naczelna zasadą jest, że to internauci maja decydować o rankingu oddając swoje "głosy" w postaci linków ... Ergo każdy kto umieszcza link w celu wiadomo jakim .........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności