Skocz do zawartości

Pomysł na stronkę zapleczową/pod system wymiany linków

Karolak723

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę zrobić sobie stronkę zapleczową, może podłączę ją pod np. Statlinka. Żeby przeciętny użytkownik internetu "nie widział/nie zauważył od razu" linków, wpadłem na taki pomysł - tylko nie wiem na ile on będzie zgodny z wytycznymi google, czy się przez to jakoś nie narażę samemu google:

- domyślnie linki miałyby być "ukryte", mam tu na myśli takie rozwiązanie, że po prostu linki nie będą podkreślane, nie będą wyróżniały się kolorem nawet pod najechaniu kursorem, czyli artykuł z linkami będzie wyglądać jak normalny tekst bez linków, coś jak tutaj.

- jako, że zaplecze chciałbym pewnie też postawić na wp, planuję jeszcze zrobić coś takiego, że pod artykułem, gdzie zazwyczaj wyświetlają się "podobne wpisy" wyświetlałby by się linki np. ze statlinka ale też na zasadzie podobnej jak wyżej, tyle że cały tekst łącznie z linkiem byłby jakoś wyróżniony, czyli zadaniem jest znowu ukrycie linków i zakamuflowanie ich jako wpisów do podobnych wpisów na blogu

- zazwyczaj na wordpressie mamy u góry strony linki do następnego i poprzedniego wpisu, tam też wymyśliłem, żeby wstawić właśnie linki do systemu wymiany linków, które dla kamuflarza wyglądałyby jak zwykłe linki do poprzedniegi i następnego wpisu

- jest jeszcze taki pomysł, choć nie wiem czy to nie będzie przegięcie tzn. umieszczenie na stronie jednostki reklamowej tekstowej coś bardzo wizualnie przypominającego jednostkę AdSense lub AdKontekst lub innego programu, która będzie wyglądać identycznie tyle że w środku będą publikowane linki z systemu wymiany linków.

Co o tym myślicie?

Moim skromnym zdaniem, jak starasz się kombinować od początku, to kiedyś się przejedziesz ;) Ale do rzeczy:

1. ukryte - w znaczeniu złe dla googla, okey mogą się nie podkreślać, ale muszą być innego koloru niż tło

2. to sobie możesz wrzucać, byle nie było ich za dużo

3. zobacz chociażby na jednostki linków z seopilota, wyglądają dokładnie jak mówisz ;) i żyją :) tylko sobie nie podpisz jednostki "reklamy google" - bo wtedy, 1 życzliwa osoba i możesz mieć duży problem ;)

Rozłożenie linków w różnych miejscach strony na pewno da Ci większe

bezpieczeństwo, ale oczywiście nie 100%.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności