Skocz do zawartości

Geolokalizacja

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym aby strona wyświetlała się poprawnie w google.co.uk

Jak myślicie (pomijając sprawe linków) czy do szczęścia wystarczy tylko domena z co.uk czy może także koniecznie będe potrzebował brytyjskiego (ew.europejskiego) IP ? Nie ukrywam że bardziej odpowiada mi opcja - "Hosting w USA", ale nie chciałbym tracić na początek żadnego dopalacza :blink:.

...

Myśle, że dla wyników z google.co.uk lepiej jak serwer fizycznie stoi w UK

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ekhm, to jakim cudem połowa z nas ma strony na serwerach zagranicą, np. to forum stoi we Francji ? I ma się całkiem dobrze, biorąc pod uwagę polskie, jak i amerykańskie wyniki.

Dała matka rozum? To kombinuj.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=13976&hl=

podejrzewam ze jest tak dla tego iz google nie potrafi oddzielic

stron z adresami .com skierowanych na rynek UK od stron

skierownych na rynek globalny, ale to tylko moja teoria ;)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Hellz, sprawa zachodzi ponoć tylko w G.co.uk.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

No dobra tak wstępnie (jeśli narzędzie którego używałem jest dokładne)

www.expedia.co.uk jest na serwerze w stanach i pod travel trzyma się wysoko w google.co.uk.

jest jeszcze strona www.responsibletravel.com pod travel siedzi w

SAUDI ARABIA MAKKAH JEDDAH STANTON CONSULTANCY LTD

i jej pozycja jest zrobiona tylko linkami ze stron z uk.

więc może nie nalezy się tak przejmowac lokalizacją w w stanach brytyjskiej strony.

ps. pod jakim adresem www mogę za darmo nielimitowanie sprawdzać geolokalizację (wszędzie limity) ??

...

Nie musi, ale jeżeli ktoś zaznaczy "Pages from U.K" to się nie pokaże. Przy przeszukiwaniu bez restrykcji nie ma problemu.

Ja sprawdzałem przy zaznaczonej opcji Pages from U.K

[ www.google.co.uk/search?q=travel&hl=en&lr=&cr=countryUK|countryGB&start=10&sa=N ]

i ja widzę

www.expedia.co.uk | 1 na drugiej stronie

www.responsibletravel.com | ostatni na drugiej stronie

...

Nie doczytałem wcześniejszego tematu :D

Jednym z czynników może być ip linków prowadzących do danej strony tzn. jeżeli linki są z UK, z ip serwerów stojących w UK, to wtedy fizyczna obecność strony w USA nie przeszkadza aż tak bardzo. Być może G. bierze pod uwagę nie tylko lokalizację serwera strony, ale także lokalizację linków, aby uniknąć pomijania witryn korzystających z zagranicznych hostingów.

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności