Skocz do zawartości

Spadek pozycji, atrybut nofillow

elroy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zauważyłem spadek pozycji, na główną frazę 10 oczek, na inną 5 oczek, i na jeszcze jedną - 1 oczko. Wcześniej (5 dni) jednak na stronie w portfolio miałem kilka linków i postanowiłem ustawić im atrybut nofollow. Czy to może mieć jakiś wpływ na spadek? Strona ma 1,5 roku. Od roku jest linkowana przez katalogi ok 10-20 dziennie z przerwami.

Prawdopodobnie nie ma to wpływu, chyba że linki te kierowały do ważnych kategorii lub coś w tym stylu i zakłóciłeś wewnętrzne linkowanie.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Dziekuje za odpowiedzi. To nie było linkowanie wewnętrzne, to były linki do innych stron. Widać zmiana atrybutu nałożyła się w czasie ze spadkiem pozycji.

Zmiana atrybutu nie ma znaczenia, przynajmniej w moim przypadku nie miała :)

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności