Skocz do zawartości

Bezczelność nie zna granic

wojtekk

Rekomendowane odpowiedzi

A własnie! Jaieś 2 tygodnie temu dzwoni do mnie jakis chłopaczek z firmy.

Przedstawia się, info, że dla mojego dobra mnie nagrywają i:

- zajmujemy sie projektowanie www i mam w związu z tym pytanie, czy nie jest Pan...

- czy wie Pan do kogo się dodzwonił? - pytam kulturalnie

- no, hmmm - chyba nie spodziewane pytanie, bo trochę się spłoszył - nooooo z właścicielem firmy?

- ja nie pytam z kim Pan rozmawia, a do kogo się dodzwonił

- hmmmm, no z Panem Arturem, właścielem firmy - tu chyba już nie był tego tak pewny, mimo, że sie przedstawiałem

- może zadam prostsze pytanie - myślę, trafionego konia chyba trzeba w ońcu dobić - czy wie Pan czym zajmuje się moja firma

- noooo, nie, mam tylko telefon, nazwę i imie z nazwiskiem właściela

- firma zajmuje sie - tu chwila, by go przygotować - między innymi projektowaniem www - chwila na dotarcie informacji do mózga - to jakie było Pana pytanie?

- przepraszam do widzenia

nie pamietam tylko nazwy tej firmy, bo jak zwykle przeszkadzają z tymi telefonami w pracy :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Beerbant: etyka to nauka o moralności. Co w tym nie moralnego ? Jak do mnie dzwonią z propozycją np: dużo korzystniejszej umowy telekomunikacyjnej i w ciągu kilkunastu minut wyślą umowę na maila to jest deal :) Jeśli gościu przejmie Twojego klienta a on okaże się mało kompetentny...prawdopodobnie zaakceptuje nową dużo wyższą cenę za Twoją usługę...żeby było śmieszniej właśnie dziś dzięki firmie wielkiebudowanie.pl dostałem zlecenie na pozycjonowanie co najmniej kilku stron. Czasem mam wrażenie że It_Management wychował się na innej planecie - w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Nic tylko czytać Jego posty.

Sunrise Systems to klasyka polskiego SEO w robieniu w balona klientów

Te analizy przyznam że są ładne, takie kolorowe - troche nie w moim guście: róż i fiolet :)

Ale ogólnie piękny kolorowy PDF, obrazki, tabelki, wykresy. Jakieś receptury jak z apteki ile znaków lub wyrazów, ile kB lub sekund itp bzdury.

I teksty w stylu:

Strona posiada bardzo słaby potencjał.

Strona widoczna w ograniczonym stopniu.

Strona zajmuje niskie miejsce w rankingu Alexa.

Strona moze pojawiac sie rzadko w wynikach wyszukiwania Bing.

W wyszukiwarce Yahoo jest zaindeksowana mała liczba podstron.

:)

.

Jakiś argument co jest nietycznego w takim działaniu ?

Marcin (bez urazy) ale po raz kolejny udowadniasz, że Twoje studia są gorsze od mojej zawodówki :)

Teraz nie wiem czy to wina wykładowców czy Twoja bo jak Twoja to nic już do Ciebie nie dotrze ...

Jeżeli uważasz, że etycznym jest przejęcie niższą/czy wyższą ceną czyjejś pracy która wymagała kosztów i położenia "tkz" podwalin to cóż po co mamy dyskutować ??

Ponieważ jak widzę masz problemy z myśleniem abstrakcyjnym to dam Ci przykład:

Pracujesz kilka lat z jakimś zawodnikiem jako trener (znalazłeś go jako dziecko i ukształtowałeś) przygotowując go do zawodów tuż przed zawodami zwalniają Ciebie i Twoje zasługi po zdobyciu złotego medalu przez zawodnika przypisuje sobie ktoś inny ...

EOT

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie wolny rynek. Z tym, że w moim przypadku frazy były droższe - druga sprawa to taka, że wśród fraz, które proponowali były frazy, których praktycznie nie trzeba pozycjonować.

...No ale jestem tego samego zdania - to wolny rynek i niech proponują co chcą.

laska.gif

Beer reprezentujesz starą szkołę, gdzie ludzie mieli inne podejście do konkurencji, swoich pracowników itd. Teraz można sprzedać siebie, swoje zasady, rodzinę i wszystko jest ok, bo przecież KK czy KC nie zostały złamane :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Beerbant: etyka to nauka o moralności. Co w tym nie moralnego ? Jak do mnie dzwonią z propozycją np: dużo korzystniejszej umowy telekomunikacyjnej i w ciągu kilkunastu minut wyślą umowę na maila to jest deal :) Czasem mam wrażenie że It_Management wychował się na innej planecie - w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu :) Nic tylko czytać Jego posty.

manipulujesz przykładem ale i ta manipulacja jest do bani bo jeżeli dostałeś od pierwszej firmy telefon w ramach abonamentu to ..... (rozwijać ?)

Teraz bardziej ogólnie - czytając takie przykłady myślenia nie dziwie się, że jest coraz większe gó**o w życiu, telewizji , prasie i wskaźnik jakości życia (nie mam na mysli konsumpcji) leci na ryja ...

Kasa misie to nie wszystko .... Tylko jeszcze do tego stwierdzenia niektórzy nie dorośli .. (bez urazy) ....

Beer reprezentujesz starą szkołę, gdzie ludzie mieli inne podejście do konkurencji, swoich pracowników itd. Teraz można sprzedać siebie, swoje zasady, rodzinę i wszystko jest ok, bo przecież KK czy KC nie zostały złamane ;)

dlatego poruszyłem temat etyczności takich działań a nie zgodności z paragrafami ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dlatego zawsze trzeba mieć 100% dostępności do linków, które się wygenerowało, potem płacz, a po powrocie podwyżka (chytry traci dwa razy) i tyle.

Jeśli nie możemy zdjąć linków to się okaże, że klient się będzie pukał w głowę, czemu on do tej pory przepłacał, jak ma to samo za 50% ceny.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Tak działa wolny rynek, wg mnie nic w tym nieetycznego.

Hmm Ciekaw jestem reakcji tych wszystkich "wolnorynkowiczów" i "etyków" jakby do ich klientów zaczęły spływać maile z informacją, że ich klienci są SEOwani w sposób niezgodny z wskazówkami/wytycznymi wyszukiwarek - stawiam złoto przeciwko orzechom , że nikt by nie poruszył tematu "przecież mamy wolny rynek" :)

Beerbant: nawet jeśli to by było nie moralne , to jest jakieś tam minimum realiów (jeśli znasz realia) poniżej których nie da się zejść...nawet jak jesteś Janem Pawłem III czy jak mu tam. Nie szkoła świadczy o człowieku , ale czasem warto więcej czytać. Co ważniejsze rozumieć. Mniej TV.

Beerbant: nawet jeśli to by było nie moralne , to jest jakieś tam minimum realiów (jeśli znasz realia) poniżej których nie da się zejść...nawet jak jesteś Janem Pawłem III czy jak mu tam. Nie szkoła świadczy o człowieku , ale czasem warto więcej czytać.

wiary bym w to nie mieszał bo to prywatna sprawa każdego, natomiast stare chłopskie powiedzenie "nie czyń drugiemu co tobie nie miłe" jest jak najbardziej aktualne w życiu jak i w biznesie a , ze zwróciłem uwagę na hipokryzję co poniektórych no cóż .... :)

@Beerbant

Moi klienci otrzymują ciąge propozycje związane z pozycjonowaniem, niektórzy na prawdę bardzo często i nie płacze z tego powodu, nie krzyczę na forum jak Ty, że to nieetyczne i niemoralne. Mamy wolny rynek, więc mają takie prawo.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

w tej dyskusji stoję po stronie Beerbanta. Jeśli nie przemawiają do was argumenty związane z etyką takich działań i jeśli uważacie, że nie ma w tym nic złego to chciałbym zwrócić uwagę, na fakt iż pozycjonowane frazy nie są dobrane optymalnie (np. zerowe ilości wyszukań) tak więc taka umowa działa na niekorzyść klienta i jest próbą wyłudzenia kasy. Ta firma bazuje na niewiedzy klienta niestety..

wywóz gruzu - dla tych co remontują....

w gospodarce wolnorynkowej nie ma miejsca na etykę. tak sądzę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności