Skocz do zawartości

Zróżnicowanie podobnych słów kluczowych

Spixer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przeczytałem masę postów na tym forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.

Bardzo proszę o rozwianie moich wątpliwości.

1)

Wiem, że każde słowo kluczowe jest traktowane przez wyszukiwarki osobno, ale z drugiej strony wiem, że np. google potrafi odmieniać frazę.

Czy chcąc pozycjonować stronę na przykładowe frazy kluczowe jak 'domain', 'domains' oraz 'domain names' powinno się umieścić wszystkie trzy frazy w meta oraz zawrzeć je w contencie, czy wystarczy uzyć 'domains' oraz 'domain names'? Słowo 'domain' całkowicie zawiera się w 'domain names' i czy nie jest to wystarczające aby strona pozycjonowała się poprawnie w tym przypadku także na wpisywaną frazę 'domain' ?

2)

Chciałbym np. pozycjonować stronę - kwiaciarnia oferująca swoje usługi lokalnie w mieście Rzeszów o nazwie 'stokrotka'.

Czy powinienem w meta zawrzeć takie słowa kluczowe: 'kwiaciarnia', 'kwiaciarnia rzeszów', 'kwiaciarnia stokrotka', kwiaciarnia rzeszow stokrotka' CZY (jak widziałem na różnych stronach): 'kwiaciarnia', 'rzeszów', 'stokrotka'. Według mnie opcja druga mija się z celem, ponieważ nie chcę się pozycjonować pod frazę rzeszów czy stokrotka. I czy przy pozycjonowaniu w opcji drugiej to w ogole działa jeżeli użytkownik wpisze w wyszukiwarce: 'kwiaciarnia stokrotka rzeszów'? Bo według mnie tylko opcja numer jeden odpowie na takie zapytanie.

Jestem osobą początkującą, więc jeżeli napisałem coś źle to bardzo proszę o sprostowanie.

Liczę na waszą pomoc :)

1. Wystarczy domins names

2. Umieść Stokrotka Kwiaciarnia Rzeszów. i masz wszystkie słowa.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Dziękuje bardzo za pomoc :)

1. Czyli tak dla pewności wykorzystując "domain names", strona odpowie w wynikach wyszukiwania na zapytania: "domain", "domains" oraz "domain names"?

2. A jeżeli na stronie użyje w zawartości powiedzmy trzykrotnie słowa "domains", to czy zostanie ono odebrane przez wyszukiwarke jak słowo kluczowe zawarte w contencie na podstawie uprzednio wpisanego w meta keywrods tylko: "domain names"?

Znacznik meta keywords nie ma znaczeniu w przypadku Google'a.

Znacznik description sluzy do zwiekszania klikalnosci w Twoj link w serpach, powinien zachecac do klikniecia. Upychanie tam slow kluczowych nie zacheci usera do wejscia.

W tresci umieść przynajmniej raz tak jak napisal @Bartek + rozne odmiany - zwiekszysz wejscia z dlugiego ogona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności