Skocz do zawartości

Gdzie umieszać i jakie przycki tylu Lubię to, +1 Google

Karolak723

Rekomendowane odpowiedzi

Takie przyciski z linkami do Facebooka i innych portali społecznościowych nie są nowością. Można zamieścić lubię to, poleć, +1 Google, ikonki do blipa, wykopa, nk, tweeter, facebooka itp. Niektórzy zamieszzają takie przyciski na blogach i serwisach www na stronie głównej, inni w takim miejscu, że jest ono widzone na każdej stronie w tym samym miejscu, a inni we wpisach na blogu.

Zamieszałe się już w tym wszystkim a nie mam doświadczenia w tej kwestii, stąd moje pytanie, gdzie i jakie przyciski mam zamieszczać? Jaki portale społecznościoweg są godne uwagi?

Jeśli już te przyciski umieszczać to gdzie? Jedni umieszczają je w widocznych miejscach u góry, inni na dole ale chyba warto obok innych przycisków nawigacyjnych?

Warto, tym bardziej, że pojawiły się komunikaty "49 osoba w lokalizacji Wrocław, Polska dała tej stronie +1", na razie w AW, potem pewnie pójdzie na serpy. Dla niezalogowanych. Czyżby Jeż miał rację?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

• 2 tygodnie później...

Załóżmy że wybieram 3 przyciski z chmurką pokazującą ilość użytkowników do +1 Google, FaceBook i NKFajnie. Czy takie przyciski warto dodać na samej górze strony tj. w TOPie gdzie po lewej stronie mamy nazwę/logo strony a po prawej właśnie takie przyciski z chmurkami informującymi o liczbie, czy może lepiej pod tytułem każdego z wpisów/każdego artykułu? Bardzo potrzebuję tej informacji. Wybrałem zamiast wykopu NKfajnie gdyż strona ma być regionalna, stąd myślę, że w takich małych miasteczkach i wioskach jednka sporo osób używa NK i to może się przydać.

A najpierw czytasz artykuł a potem klikasz, że fajny czy najpierw klikasz, że lubisz a potem czytasz?

No ok, najpierw czytam a potem klikam ale ja czy +1Google i LubieTo działają tak samo? Myślałem, że to dotyczy całej strony a nie artykułu/wpisu. Widziałem nawat dziś takie stony, gdzie te przyciski były na samej górze przy logo, albo tylko samo lubieTo.

Jakby tak dokładnie patrzeć na to stwierdzeie, że najpierw czytam a potem klikam że fajne, to te przyciski powinny być na samym dole artykułu.

Oczywiście, że możesz umieścić przyciski przy logo (np. Lubię to, czy G+) + dodatkowo resztę przy artykule. Ważne, żeby się ograniczyć do maksimum kilku serwisów na których nam najbardziej zależy (FB, NK etc.), bo jeżeli użytkownik ma zbyt wiele opcji, to z reguły się gubi i nie wybiera żadnej (tu można przytoczyć fenomen "Share" facebooka na kwejkach) :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności